RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB scanpix

- Dette får jeg faktisk lov til, Siem

Sist oppdatert:
Nekter å trekke gullbonus-løftet.

Denne uken ble det kjent at Rosenborg-spiller Mikkel «Mix» Diskerud vil donere deler av gullbonusen sin til Haugesund-spillerne dersom de tar poeng mot Godset og bidrar til et eventuelt RBK-gull.

Det likte Norges Fotballforbund dårlig, og generalsekretær Kjetil Siem rykket ut og ba Mix droppe hele saken.

- Man kan ikke gi penger til motstandere. Han vil at de skal vinne, og det er fair nok, men det sender et feil signal. Jeg regner med at dette var en fleip, men det kan misforstås. Det er en kul gest isolert sett, men vi liker det dårlig, sa Siem til Adressa.

Etter å ha lest Nettavisens artikkel om saken, «Dette får du ikke lov til, Mix», velger Mix å slå tilbake mot fotballforbundet og Kjetil Siem.

- Jo, dette får jeg faktisk lov til, Siem. Det er jo derfor jeg gjør det. Jeg sjekket regelverket først. Til og med det regelverket som nylig kom til og det som NFF endret etter at jeg skrev på min siste NFF-kontrakt, sier Mix til Nettavisen torsdag kveld.

- Bryter ingen regler
Juridisk fagansvarlig i NFF, Espen Auberg, bekrefter at Mix ikke bryter noen regler ved å gi bort en eventuell gullbonus.

- Det er ingen regler som eksplisitt forbyr en spiller å gi en bonus til et annet lag eller andre lags spillere, sier Auberg til Nettavisen.

Kjetil Siem har ikke besvart Nettavisens henvendelser på telefon og tekstmelding, men kommunikasjonsdirektør Svein Graff sier dette til Nettavisen torsdag kveld:

- Denne saken har som kjent NFF kommentert, og vi har ikke behov for å kommentere den igjen. Nå gleder vi oss til serieavslutningen – med eller uten gullbonus, sier Graff til Nettavisen.

- Hører jeg noen veldig gode utenomsportslige argumenter for å trekke bonusløftet tilbake, skal jeg vurdere det. Ellers kan jeg jo ikke det, svarer Mix.

Han kommer samtidig med et lite stikk til Norges Fotballforbund og generalsekretær Siem.

- Vil du fortsette å ta dialogen om dette åpent i pressen, er det greit for meg, men bare si fra dersom du eller NFF helst vil ha den direkte. Du skal jo hilse på mange rett etter cupfinalen, og jeg håper jeg blir en av de siste du hilser på, sier Mix.

Usikre i Haugesund
Om det blir gull til Rosenborg, er sportslig leder i FK Haugesund, Asbjørn Helgeland, usikker på hva de eventuelt vil gjøre med Mix-pengene.

- Det har vi ikke tenkt og vurdert ennå. Jeg tror ikke vi skal forholde oss til ennå. Vi får heller ta det når det kommer. Vi skal konsentrere oss om kampen, sa Helgeland til Nettavisen denne uken.

Han la til at han synes det er et morsomt stunt fra Rosenborg-spilleren.

- Min første tanke var at det er et morsomt stunt, og jeg kan love både Rosenborg og hele Fotball-Norge at vi skal gjøre alt vi kan for å prøve å vinne kampen. Der ligger vårt fokus, sa Helgeland.

Strømsgodset leder Tippeligaen med ett poengs margin til Rosenborg før siste serierunde. Drammensklubben har også langt bedre målforskjell. Rosenborg er dermed søndag nødt til å ta minst to poeng mer enn Godset for å bli seriemester.

Hvis du ikke er så heldig at du får se søndagens kamper fra tribuneplass, kan du følge dramatikken i Nettavisens livesenter. Alle kampene starter klokken 18.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere