- Dette fortjente du, Ronny

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Sir Alex Ferguson er glad for at Ronny Johnsen fikk Kniksens Hederspris.

06.11.08 07:06

DRAMMEN (Nettavisen): Søndag spilte Ronny Johnsen sin siste fotballkamp på toppnivå. Onsdag fikk han Kniksens Hederspris som en anerkjennelse av den fantastiske karrieren han nå legger bak seg.

- Denne prisen fortjener du. Du har gjort ære på landet ditt, sa Manchester Uniteds karismatiske manager, Sir Alex Ferguson, om tildelingen.

Skjønte det ikke selv
Ferguson takket samtidig Johnsen for de seks fantastiske årene de hadde sammen i Manchester United, hvor de sammen blant annet vant Premier League, FA-cupen og Champions League i 1999.

- At han tok seg tid til å sende en hilsen, setter jeg veldig stor pris på, sier Johnsen til Nettavisen.

Hedersprisen kom helt overraskende på Ronny Johnsen, som trodde han var der for å motta en TV 2-pris som en del av Drillos-laget som på 90-tallet virkelig sørget for å gjøre norsk fotball bemerket i internasjonal sammenheng.

- Jeg skjønte det ikke før langt ute i presentasjonen. Da de sa «62 landskamper», tenkte jeg «hvor mange har jeg?» og «har ikke jeg rundt 62?». Jeg var der, sier Johnsen og ler.

- Hva betyr utmerkelsen for deg?

- Som fotballspiller vinner man jo ting sammen og det er jo fantastisk morsomt. Men å få en sånn pris individuelt, og en pris som dette, som jeg aldri hadde forventet ... Jeg har ikke helt ord for det, men det ble mye for meg da jeg sto der oppe, sier Johnsen til Nettavisen noen minutter etter at han mottok hedersprisen.

Sjekk alle vinnerne og les mer om fotballgallaen her

Solskjær-skryt
Også Ole Gunnar Solskjær gratulerte sin gamle lagkamerat via satellitt under den TV 2-regisserte fotballgallaen. Solskjær poengterte blant annet at Johnsen faktisk har spilt på alle plasser utenom keeperplassen på landslaget.

- Dette er veldig, veldig fortjent, konstaterte Solskjær.

39-åringen startet karrieren i hjemlaget Stokke, før turen gikk videre til Eik Tønsberg, Lyn, Lillestrøm, Besiktas, Manchester United, Aston Villa, Newcastle og endte i Vålerenga.

- Kommer du til å bli rastløs nå?

- Ja, ifølge noen blir man litt rastløs og litt sånn småamper. Så jeg må finne noe å gjøre, så det ikke går ut over mine nærmeste, ler Johnsen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.