RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette handler ikke om Vålerenga

Rune Lange nekter å si noe negativt om Vålerenga. Men han er likevel på jakt etter å revansjere seg.

ALFHEIM STADION (Nettavisen): TIL-AAFK 1-0. Den tidligere utenlandsproffen og toppscoreren i Tippeligaen (23 mål i 1999) fikk ikke tillit i Vålerenga etter returen til norsk fotball. I årets sesong var han så langt unna en spissplass i Tippeligaen at han spilte midtstopper på Vålerengas B-lag.

Nå føler han behov for å vise hva han duger til.

- Handler om meg selv
- Ja, jeg har behov for å vise at jeg duger. Men overgangen til Tromsø handler om meg selv - ikke om Vålerenga. Jeg har ikke noe behov for å vise noe som helst for Vålerenga, men jeg har et stort behov for å vise at jeg kan prestere på høyt nivå, sier han.

Etter to kamper for gamleklubben, oppsummerer han selv erfaringen slik:

- Forferdelig arbeidsomt! Overgangen fra å spille B-lagsfotball til Tippeliga er akkurat like tøff som den høres ut. Det har blitt mye løping uten ball, og foreløpig har jeg ikke fått vist så mye av det jeg er best på - situasjonene inne i «boksen». Derfor har det heller ikke blitt scoringer ennå, men de håper jeg selvsagt også vil komme, sier han.

(Trykk play for å se høydepunktene fra kampen. Saken fortsetter under)

259867

Imponert over Tromsø
Foreløpig er kamptrening det han savner mest - i tillegg til at han jobber for å forbedre samspillet med sine nye lagkamerater.

- Jeg kjenner meg selv igjen i forhold til andre ganger jeg har byttet klubb; nye medspillere, ny spillestil og nytt nivå. Utfordringene er langt på vei de samme som da jeg kom hit første gang fra Tromsdalen (1997), eller da jeg reiste til Tyrkia (2000). Jeg merker at jeg har fremgang, og håper å kunne vise det i form av scoringer i Tippeligaen også – så snart som mulig, sier han.

Han ser frem til resten av sesongen, og innrømmer at han er imponert over hva den ny-gamle klubben hans har utrettet så langt i seriespillet.

- Selvsagt er jeg imponert over det Tromsø har vist så langt. Det mest imponerende er stabiliteten - at laget har vist gode resultater over tid. Kamper som denne mot Aalesund er det beste eksemplet, der vi klarer å kjempe oss til tre poeng, selv i en situasjon der vi er veldig skadeutsatt, og vi møter en motstander som kjemper som løver, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere