Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette har vært et mareritt

Foto: SUZANNE PLUNKETT (Reuters)
Sist oppdatert:
Harry Redknapp frifunnet for skattefusk.

Tottenham-manager Harry Redknapp har tilbrakt de siste ukene i rettssalen. Ringreven har måttet forsvare seg mot anklager om skattesnyteri.

Redknapp skal angivelig ha mottatt hemmelige utbetalinger fra tidligere Portsmouth-formann Milan Mandaric i forbindelse med at Peter Crouch gikk til Aston Villa i 2002.

Hemmelig konto
Manageren skal også ha mottatt en prosentandel av overskudd fra overganger som Portsmouth gjorde under hans tid som sjef i klubben.

Det skal ha vært snakk om en sum på rundt 1,8 millioner kroner og disse pengene skal ha blitt overført til en hemmelig konto i Monaco registrert i navnet til Redknapps hund, «Rosie».

Redknapp har innrømmet at han eide kontoen i Monaco, men har hevdet at det ikke var noe hemmelig med utbetalingen og at det hele var en bonus.

Dette er altså bakgrunnen for rettssaken Tottenham-manageren har vært involvert i de siste ukene. Onsdag ettermiddag kom endelig dommen i saken.

Ifølge The Guardian og flere andre engelske journalister skal både Tottenham-manageren og den tidligere Portsmouth-formannen ha blitt frikjent for alle anklager.

- Grusom drøm
Etter at dommen ble kjent var stemningen god mellom Redknapp og Mandaric. De to har vært i munnhoggeri under rettssaken, men ga hverandre en god klem da dommen ble kjent.

- Dette har virkelig vært et mareritt. Denne saken burde aldri vært oppe for retten. Det var aldri en sak, sier Redknapp og takker for støtten han har fått fra Tottenham.

Også Mandaric bedyrer at saken har vært et mareritt .

- Disse grunnløse anklagene burde aldri vært oppe i retten. Nå kan jeg endelig våkne opp igjen fra den vonde drømmen, sier Mandaric til pressekorpset utenfor rettssalen.

- Men jeg var aldri it tvil om at sannheten ville vinne fram, fortsetter Mandaric som også sier han er usikker på hvor mye entusiasme han sitter igjen med for fotball etter dette.

Dette er for øvrig andre gang Milan Mandaric har blitt frikjent for anklager om skattesnusk. Serberen var også i retten i oktober i fjor og ble også da frifunnet sammen med tidligere Portsmouth-direktør Peter Storrie. Den gang var det snakk om skattesnusk i forbindelse med overgangene til Amdy Faye og Eyal Berkovic.

Dommen ble avsagt i Southwark Crown Court.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!