RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TIL CASTILLA: Martin Ødegaard får trolig Real Madrids B-lag og spansk tredjedivisjon som kamparena den kommende tiden.
TIL CASTILLA: Martin Ødegaard får trolig Real Madrids B-lag og spansk tredjedivisjon som kamparena den kommende tiden. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

- Dette kan avgjøre om han er i Real Madrid neste sesong

Sist oppdatert:
Slik blir Martin Ødegaards reservelagsliv.

Sent onsdag kveld ble det bekreftet at det norske vidunderbarnet velger hvittrøyene som sin neste klubb. Der må han regne med å spille kamper for Real Madrids reservelag Castilla den kommende tiden.

- Kan avgjøre fremtiden
Det største «problemet» med å spille for Real Madrid Castilla, er at laget for øyeblikket spiller på spansk nivå tre, eller norsk 2. divisjon for å sammenligne.

For lavt nivå på lang sikt, mener ekspertene.

- Det viktigste for Martin Ødegaards del, er at de klarer å rykke opp til nivå to. Det kan på mange måter være forskjellen på om Ødegaard er i Real Madrid neste sesong, eller om han blir leid ut. Han bør ikke spille på nivå tre i mer enn tre-fire måneder, sier C Mores La Liga-ekspert Petter Veland til Nettavisen.

Laget rykket ned forrige sesong, men er nå helt i toppen av tabellen etter 21 runder, bare slått av Huesca på målforskjell.

SNART I HVIT DRAKT: Martin Ødegaard.

- Det blir enten spansk nivå to for Castilla hvis de rykker opp, eller en annen klubb i La Liga. Eller, hvis det går veldig, veldig bra, at han blir en del av A-stallen, utdyper han.

Ekspert: Riktig løsning
Seriesystemet er litt spesielt i Spania, og man er ikke sikret opprykk hvis man vinner avdelingen i Segunda B. Det er fire avdelinger inndelt etter geografisk beliggenhet, og de fire vinnerlagene møtes i sluttspill. Vinnerne av de kampene rykker opp, taperne møter ligatoerne til ny playoff.

Man har altså to sjanser til å rykke opp hvis man vinner avdelingen.

Veland mener løsningen med A-lagstrening og B-lagskamper er god.

- Jeg synes det høres mest fornuftig og riktig ut. Det er vanskelig å sammenligne nivå fra Tippeligaen til spansk nivå tre, man får ulike utfordringer de to stedene. I Norge har han bevist at han klarer seg, han behersker det som skal til for å være god i Tippeligaen, sier Veland til Nettavisen.

- Der er det mer fysisk spill, mens i Spania verdsetter de ballferdigheter i større grad. Han kommer til et nivå og en type serie der ballen er i fokus, langt mer enn det fysiske. Martin Ødegaard har vært såpass dyktig nå at han har fått prøve seg lenge på et høyt fysisk nivå. Nå er kanskje behovet større for å teste ballferdighetene sine opp mot spillere som tenker likt, spekulerer Veland videre.

Redaktør for realmadrid.no, Bendik Eftang, er enig med C More-profilen.

- På Real Madrid Castilla får han en unik mulighet til å spille med noen av Spanias største talenter under Zinedine Zidane, samtidig som han får trene med A-laget. Jeg tror det er en glimrende løsning, sier Eftang til Nettavisen.


NYTT HJEM: På denne perlen av en stadion skal Martin Ødegaard dyrkes til en superstjerne.


B-lagsfotball høres kanskje ikke ut som en perfekt kamparena for det som er blant verdens største talenter, men en kikk på stallen til Castilla viser at det er langt fra et juniorlag. De aller fleste er fra alderen 20 til 23 år.

- Han blir den yngste der og får prøvd seg mot eldre spillere, der også. Det nevnte jeg i bloggen min i november, det er dette som er den største Ødegaard-misforståelsen. Real Madrid sitt B-lag er ikke et akademi, men unge voksne spillere som kjemper om å komme opp på et A-lag, påpeker Veland.

I desember hentet hvittrøyene også 16-åringen Mink Peeter fra Ajax, men han er foreløpig ikke tiltenkt en plass på Castilla.

Rekorden for yngste spiller noensinne på Real Madrids B-lag holdes av den brasilianske spilleren Alipio, som debuterte for Castilla da han var 16 år, åtte måneder og ni dager.

Den rekorden står for fall om Ødegaard blir bekreftet som Real Madrid-spiller, tror Bendik Eftang.

- Jeg er ikke i tvil om at han får spille kamper på Castilla ganske raskt, men han er litt ute av sesong og trenger nok litt tid til å bygge seg opp igjen. Men jeg er ikke i tvil om at han får spille kamper denne våren, spår supporterlederen.

NY MENTOR: Zinedine Zidane har nok et par knep å lære bort til Martin Ødegaard.


Real Madrid-supporteren har lenge fulgt B-lagets kamper gjennom TV og Internett fra Norge. Han har god oversikt over hva som venter på det som etter alt å dømme om Martin Ødegaards nye lag.

Eftang spår at Ødegaard vil bli brukt i en ganske lik posisjon som han har hatt i Godset.

- Jeg tror han får en slags «Messi-rolle» i 4-3-3, litt til høyre og bak spissen. Utgangspunktet er at B-laget skal spille likt som førstelaget, og da tror jeg han får den rollen. Da unngår man at han blir sparket ned, og han møter seniorspillere som er større og sterkere her også, sier han.

Real Madrid-redaktøren tror ikke Ødegaard kommer til å slite med å spille seg inn på laget.

- De som var best i fjor og bærebjelkene på laget, de dro til andre La Liga-klubber før sesongen. Det er ganske åpent for ham, og han har store muligheter til å få spille. De gutta på 21-22 år tok steg videre da laget rykket ned forrige sesong. De som har kommet inn, er ikke av samme kaliber, og det vil gjøre det lettere for Ødegaard både med tanke på spilletid der og på A-laget, tror Eftang.

B-LAGETS ARENA: På Alfredo di Stéfano Stadium, som tar 6000 tilskuere og ble åpnet i 2006, skal Martin Ødegaard spille kamper for B-laget.


Ødegaard skal trolig ha mest med Zinedine Zidane å gjøre som Real Madrid-spiller. Den franske legenden tok over ansvaret for B-laget denne sesongen og har store ambisjoner som trener.

- Han var assistent under Carlo Ancelotti i fjor, og han ønsket å ta over Castilla i år. Det tyder på at han vil ha mer erfaring, og vi Real Madrid-supportere føler oss trygge på at han kommer til å ta over for Ancelotti den dagen han vinker farvel.

Zidane skal ha ord på seg for å være flink med unge spillere.

- Det er han som skal ha hatt den overbevisende samtalen med Ødegaard, der han skal ha lagt frem en plan for hvordan ting skal skje videre. Jeg har inntrykk av at han bryr seg om unge spillere, sier Eftang.

Det er gode nyheter for Martin Ødegaard.

P.S: Nettavisen spurte i november for spøks skyld om Martin Ødegaard skal bruke twitternavnet «Martinio» på ryggen når han blir enig med en ny klubb.

- Nei, det blir Ødegaard, bekreftet han med et smil.

Fortsatt med beina godt plantet på jorda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere