RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette kan bli brukt mot Deila

PASSER IKKE INN? Celtic-manager Ronny Deila har ikke fått det beste ut av Kris Commons denne sesongen.
PASSER IKKE INN? Celtic-manager Ronny Deila har ikke fått det beste ut av Kris Commons denne sesongen. Foto: Danny Lawson (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Kris Commons var Skottlands beste spiller forrige sesong. Under Ronny Deila er han blitt en parentes.

- Bruken av Kris Commons er kanskje en av de tingene Celtic-fansen har å utsette på Deila.

Det sier Harald Harsson til Nettavisen. Han er leder i Celtics norske supporterklubb og har blitt forundret over at superstjernen fra forrige sesong er blitt benkesliter under Ronny Deila.

Og kikker man isolert sett på tallene, er det lett å forstå hvorfor Harsson stusser. Forrige sesong ble Commons soleklar toppscorer i den skotske ligaen, og det fra en offensiv midtbaneposisisjon.

Storscorer
Den 31 år gamle briten hamret inn mål og var en stor bidragsyter til at Celtic til slutt vant ligaen med utrolige 29 poeng.

TAR TØFFE VALG: Ronny Deila.

- Han scoret over 30 mål som midtbanespiller og var den beste spilleren (for Celtic) i Europa i fjor. Han er veldig dyktig og en spiller det kunne vært gunstig å bygge laget rundt, sier Harsson.

Denne sesongen har Commons bare startet åtte av 19 ligakamper under Deila, og målkontoen har stanset på tre nettkjenninger.

Mandag kveld fikk Commons starte i seieren mot Kilmarnock, men traff treverket to ganger og havnet ikke på scoringslisten.

- Han passer kanskje ikke inn i det systemet Deila ønsker, og Stefan Johansen er den foretrukne i Commons’ beste rolle som hengende bak spissen. Da kan man kanskje heller spørre om man bør ha et system som er tilpasset de spillerne man har til rådighet, enn å holde på et system og la noen spillere som Commons sitte på benken, undrer Harsson seg.

- Var helt konge
Det er naturlig nok mange som har bitt seg merke i at Commons ikke skinner like mye som forrige sesong. Allerede spekuleres det i at han selges til Bolton og tidligere Celtic-manager Neil Lennon i januar.

- Han var helt konge i fjor, ble kåret til årets spiller i alle kåringer som var, og det er en sånn spiller vi virkelig hadde trengt. Det kommer ekstra til syne når vi sliter med å score mål, som nå. Jeg synes Deila kunne funnet plass til en spiller med kapasitet som han, sier Harsson.

Det synes mange Celtic-fans, og skrikene har bare blitt høyere jo flere kamper Celtic har slitt foran mål, noe de har gjort ofte de siste ukene.

Den norske supporterlederen frykter temaet kan bli et problem for nordmannen om Celtics scoringsproblemer fortsetter.

- Ja, de som ikke er så stor fan av Deila, bruker det mot ham. På en annen side har han vært litt skadd, og han har ikke levert varene på samme måte som i fjor. Men det handler mer om at han har hatt en litt annen rolle enn i fjor, og at han passet mye bedre under Neil Lennons måte å spille på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere