RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Steve Bardens / Getty Images

- Dette kan ikke fortsette

Sist oppdatert:
Arsene Wenger er nok en gang kritisk til pengegalloppen i fotballen.

Arséne Wenger har i mange år vært en sterk pådriver for å i hvert fall bringe noe økonomisk fornuft tilbake til fotballen.

Likevel må mannen med utdannelse i økonomi se flere av rivalene - både på den nasjonale og europeiske scene - lokke til seg nye spillere ved hjelp av gigantiske lønningsposer.

- Befinner oss i virkeligheten
De siste årene har flere av Arsenals største stjerner forlatt klubben. Selv om noen av overgangene er mer sammensatt og ikke bare handler om økonomi, er det ikke til å komme unna at Wenger har mistet spillere som har innsett at de kan bli langt rikere andre steder enn på Emirates.

Sistemann ut døra er som kjent Robin van Persie. Nå sier Wenger at Arsenal aldri ville betalt det van Persie krevde fordi de har et sunnere forhold til bruk av penger.

- Vi kan ikke ta oss råd til å gjøre det samme som andre klubber. I motsetning til dem, befinner vi oss i den økonomiske virkeligheten. Hvor mye kan man tillate seg å betale for å få van Persie til å bli? 250 000 pund? 300 000 pund? sier Wenger til Guardian.

Les også: - Financial Fair Play virker ikke

Wenger håper at Uefas Financial Fair Play-plan vil tvinge til mer måtehold på fotballmarkedet.

- FFP vil bety en stor forskjell fordi jeg ikke kan se for meg at verden vil tillate denne pengebruken på lang sikt. Mens vanlige mennesker må ned i levestandard, blir fotballspillere rikere og rikere. Dette vil ikke aksepteres og derfor kan vi heller ikke la det fortsette, sier han videre.

Skal komme seg videre
Etter å ha hatt Robin van Persie under sine vinger de siste åtte årene, måtte Arséne Wenger altså innse at 2012-13-sesongen forløper uten nederlenderen.

Dette bekymrer likevel ikke den franske manageren nevneverdig.

- Robin er en verdensklassespiller, men vi har mistet verdensklassespillere før - og overlevd, sier han.

Om «overlevelse» er godt nok for fansen er en annen sak. Wenger har uansett ståltro på mannskapet han sitter igjen med.

- Vi mistet en stor spiller, men jeg vil også vise at vi har flere store spillere, flere unge spillere, engelske spillere. Vi har et fantastisk potensiale, noe alle vil se når alle spillerne er skadefrie.

Premier League sparkes i gang klokken 16:00 lørdag ettermiddag, og kampene følger du direkte i vårt livesenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere