*Nettavisen* Sport.

- Dette må Deila kjøpe i sommer

SKAL FORSTERKE: Ronny Deila kommer til å hente inn nye spillere i sommer. Foto: Danny Lawson (Ap)

Celtic vant ligaen overlegent. Men likevel forventer fansen forsterkninger før neste sesong.

07.06.14 07:58

Ronny Deila står foran en meget spennende og viktig sommer. Den ferske Celtic-sjefen skal nå ta fatt på jobben med å utvikle en allerede god klubb videre.

Det blir ingen enkel oppgave å gjøre det bedre enn forgjengeren Neil Lennon. Celtic vant ligaen overlegent, 29 poeng foran andreplass Motherwell.
I tillegg klarte Lennon det mange vil kreve av Deila, han tok laget til Champions League.

For å klare det, må Deila trolig hente inn noen egne spillere i sommerens overgangsvindu.

- Stopper, spiss og ving
Tidligere landslagsspiller Vidar Riseth følger fortsatt Celtic tett. Han spilte der i to år, og har bra oversikt over lagets kvaliteter.

- Jeg synes de har bra dekning over hele linja. Men hvis jeg skulle valgt, ville jeg hentet inn en stopper, en spiss og en flankespiller. Jeg ser de fleste kampene på TV, og jeg reiser over en del ganger i året, og jeg synes han må prøve å finne en spiss, sier Riseth til Nettavisen.

Da Deila ble presentert som Celtic-sjef fredag, fortalte han at han håper å hente opp spillere fra klubbens akademi.

- Celtic har en ungdomsavdeling de bruker mye penger på, og de ønsker å få frem spillere. Det har Ronny vist i Godset, han er flink til å hente opp juniorspillere og gjøre dem om til menn. Alder er ingen hindring for Ronny.

- Må beholde nøkkelspillere
Bent Ulvaag Johansen er leder i Celtics norske supporterklubb. Hans analyse av hva Celtic trenger er følgende:

- Det er litt avhengig av hva han greier å beholde, det viktigste er å beholde nøkkelspillere som Fraser Forster og Virgil van Dijk, og han må beholde kapteinen Scott Brown, men det tror jeg ikke er noe problem. Han må også beholde Kris Commons (scoret over 30 mål forrige sesong), det tror jeg også går greit. Ellers trenger vi kanskje en midtstopper til, og kanskje en litt større spiss. Spiss og midtstopper er det viktigste.

- Hvor mye tror du de kan handle for?

- Den dyreste spilleren Celtic noensinne har kjøpt er Neil Lennon og Chris Sutton, og de kostet vel 60 millioner kroner hver. Celtic har også en «policy» om at de ikke skal betale mer enn 30-40 millioner kroner for en spiller, og det har vært sånn i de siste årene. De prøver heller å finne juveler til en rimelig pris. Men jeg tror Celtic kan være med opp til 80 millioner kroner hvis de mener de har funnet den rette mannen.

- Er det noen norske spillere du kunne tenkt deg?

- Jeg hadde ikke hatt noe imot å se Mats Møller Dæhli i klubben.

- Av de mer realistiske, da?

- Hvis vi mister Fraser Forster, kunne Ørjan Nyland fra Molde vært noe, eller kanskje Godsets Adam Larsen Kwarasey. Jeg tipper Forster er vårt største salgsobjekt, og flere engelske klubber er interessert. Da må vi ha inn en ny målvakt, og da kan Adam Larsen være god nok, det er jeg ganske sikker på.

Klikk på bildet for å forstørre.

BØTTET INN: Kris Commons scoret totalt over 30 mål forrige sesong. Men Celtic trenger en klassespiss, mener ekspertene. Foto: Chris Clark (Pa Photos)


- Trenger klassespiss
Nestleder i Celtics norske supporterklubb Harald Harsson vil også se forsterkninger i sommer.

- Vi trenger en god sentrallinje. I forsvar er vi brukbart besatt, men jeg synes vi trenger både en ny midtbanespiller og spiss. Det hadde ikke vært dumt om vi fikk inn en spiss av litt klasse, en type som er i stand til å prestere i Champions League, sier han til Nettavisen.

Han etterlyser spillere som er gode nok til å prestere i Champions League. Der ligger utfordringen, mener han.

- Det så vi forrige sesong, da hadde vi mistet hele sentrallinja året før, med Gary Hooper, Victor Wanyama og Kelvin Wilson. Vi fikk en midtstopper (Virgil van Dijk) som var bedre enn han vi mistet, men de to andre har vi ikke klart å erstatte. Gary Hooper spilte ikke alltid så bra, men det rant inn med mål i både liga og mesterliganivå, og det har ikke spissene våre klart i samme grad. Det samme på midtbanen, vi savner en type som Victor Wanyama, en teknisk ballvinner. Men det er plassen Stefan Johansen spiller nå, og det kan jo hende han klarer å løfte seg når det skal spilles Champions League, sier Harsson.

- Hva slags muligheter får Deila til å handle?

- Jeg tror det er gode muligheter for det, og han bør ha en del midler til rådighet. Jeg antar at han får en viss sum å handle for, men det er vanskelig å si hvor mye. Jeg tipper mellom 50 og 100 millioner kroner.

- Bør Deila hente norske spillere?

- Jeg håper han henter det stortalentet i Godset, Martin Ødegaard. Han tror jeg hadde passet perfekt i Celtic med sin stil. Da hadde han fått en manager han allerede kjenner og som har tro på ham, og det kunne vært et fornuftig valg på karrierestigen hans. Men kanskje han bør bli et år til i Godset og fullføre skole og slikt. Ut over det tror jeg ikke det finnes norske spillere som kunne tilført Celtic noe utover det vi allerede har, sier nestlederen.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag