RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette må dommeren ta seg av

Foto: Svein ove Ekornsvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær misfornøyd etter nesten-skandale.

MOLDE (Nettavisen): - Jeg tror ikke måldommere er det vi trenger. Dette må dommeren eller linjedommerne ta seg av. Vi har sett i EM at det ikke er nytte i de ekstra dommerne, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen etter å ha sendt Rosenborg ut av cupen.

Situasjonen Solskjær snakker om skjedde på stillingen 3-2 etter 73 minutter på Aker Stadion. Rosenborgs John Chibuike gikk i bakken i en duell med Moldes Vegard Forren. I tillegg til at Chibuike falt lett, skjedde hendelsen utenfor 16-meteren.

Dommer Tom Harald Haugen dømte straffespark til trønderne, og Borek Dockal ekspederte straffen i mål.

- Jeg trodde den var utenfor. Det så sånn ut, for Forren ligger jo utenfor. Jeg er i tillegg usikker på om det første målet er over linjen, fortsetter Solskjær til Nettavisen.

Fornøyd med spillet
Til tross for straffesituasjonen, var nordmøringen godt fornøyd med sitt eget lag. Molde dominerte i store deler av kampen, og resultatet var jevnere enn kampen skulle tilsi. Solskjær likte spesielt godt måten seieren kom på.

- Det er deilig å vinne slike kamper mot gode lag. Måten vi gjorde det på var mest betryggende. Jeg synes vi spiller på deres halvdel i 80 prosent av oppgjøret, minst.

- Vi er ikke redde for å holde på ballen, vi slår timeterspasninger, vi er trygg med ballbehandlingen, og vi er gjennombruddshissige når vi kan. Det er ikke lett å spille mot våre spillere når vi spiller slik, avslutter Solskjær.

- Vi er svake
Rosenborgs svenske trener, Jan Jönsson, var stort sett enig i vurderingene til Solskjær. Enkelte spillere var så svake at Jönsson hadde gjort store endringer i pausen dersom han kunne.

- Jeg synes vi er svake de første 70 minuttene av kampen. De siste 20 minuttene er vi derimot gode. Jeg så fram mot ekstraomgangene som ikke kom, forteller Rosenborg-treneren til Nettavisen.

- Vi flytter beina for sakte. Jeg kunne ønske vi kunne bytte ut de fire som flyttet beina altfor sakte. Vi tvinges til et bytte i pausen og ville holde de andre, men så tvinges vi til å bytte i begynnelsen på andre, fortsetter den sympatiske svensken.

Defensivt Rosenborg
I store deler av kampen, og da spesielt i førsteomgang, lå Rosenborg med en lav forsvarsmur. Den forhindret Molde i få rom i det offensive spillet, og frustrerte Molde-spillere måtte se trønderne gå til pause med en ufortjent 2-1-ledelse.

Ifølge Jönsson var det en bevisst taktikk å nekte Molde bakrom.

- Vi ville være kompakte. Det har vært litt med belastningen å gjøre, vi trodde vi skulle få noen gode overganger. Vi hadde en liten tanke bak det å ligge lavt, men vi ble for passive i forsvarsspillet.

Rosenborg, som de siste 20 årene har vært norsk fotballs flaggskip både nasjonalt og internasjonalt, ble viden kjent for sin offensive spillestil under Nils Arne Eggen. Da Jönsson tok over klubben etter den noe mer kyniske Erik Hamrén, ble det stilt store forventninger til at RBK igjen skulle spille flytende angrepsfotball.

Jönsson er klar på at dette fortsatt er målet, men innrømmer at Molde ble for sterke.

- Vi vil holde ballen bedre i laget og gå fortere fram i angrep. En periode i andreomgang flytter vi ballen bra mellom oss, men spesielt i førsteomgang slet vi med dette, sier treneren.

- I dag hadde vi en bra motstander som satte en stopp for det offensive spillet. I tidligere kamper har vi hatt en sjansestatistikk og et spill som har vært i vårt favør, men i dag hadde vi ikke det, avslutter Jönsson til Nettavisen.

Molde vant kampen 4-3. Magnus Wolff Eikrems mål i det 89. minutt forhindret at Molde måtte ut i ekstraomganger, bare tre dager før Tippeligaoppgjøret mot Odd Grenland. Dermed må Rosenborg-ledelsen også i år se langt etter en cupfinale å berolige fansen med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere