RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette må vi glemme fortest mulig

Foto: Solum, Stian Lysberg
Sist oppdatert:
Norge gikk på en kjempesmell mot Aserbajdsjan.

NORGE U21 - ASERBAJDSJAN U21 1-3:

Norges U21-landslag var storfavroritt da Aserbajdsjan kom på besøk til Marienlyst i Drammen torsdag kved.

Gjestene sto med ett fattig poeng i EM-kvalifiseringen før norgesbesøket og tapte 2-7 for Israel i sin forrige kvalifiseringskamp.

Likevel klarte gutta fra Kaukasus å ryste de norske gutta og kunne reise hjem til Baku med store smil og tre poeng etter å ha vunnet 3-1.

Etzaz Hussain ga Norge ledelsen tidlig i den andre omgangen, men Tugrul Erat (2) og Agabala Ramazanov slo tilbake og sørget for at gjestene fikk med seg alle poengene.

- Gambler for mye
Norges midtstopper Gustav Valsvik var svært skuffet etter at Norge ga fra seg ledelsen og tapte kampen.

- Jeg synes vi styrer spillet og har god kontroll defensivt. Vi bør score både ett og to i første omgang, men brenner i stedet straffespark. I andreomgang åpner vi ok og får en scoring. Etter det, blir vi stresset, gambler for mye ved å sende for mange i angrep og får betale for det, sier Valsvik til Nettavisen.

- Alle på det norske laget ville ha tre poeng i dag, og resultatet er ikke bra nok for oss. Det vet vi alle sammen, legger han til.

- Ikke undervurdering
Sogndal-spilleren går ikke med på at Norge undervurderte torsdagens motstander.

- Nei, vi hadde fullt fokus på ikke å gjøre det. Vi er på hugget, men jeg vet ikke hva som gjør oss stresset. I tillegg skal det sies at Aserbajdsjan scorer vel på de tre sjansene de har, sier han.

Nå retter han og resten av U21-gutta fokus på neste oppgave, som er Israel kommende tirsdag.

- Det er bare å glemme dette fortest mulig, men samtidig ta tak i det som ikke var bra. Vi har tapt tre poeng i dag, men har muligheten til å vinne tre på tirsdag.

Bommet på straffe
Norge kom ikke akkurat ut av startblokkene i rakettfart, men tok etter hvert kontroll over begivenhetene og spilte seg fram til kampens første sjanse etter et kvarter.

Etzaz Hussain spilte ballen pent ut til Gustav Wikheim, som spilte ut igjen til Jonas Svensson. RBK-spilleren avsluttet hardt og lavt, men til side for mål.

Drøyt ti minutter senere fikk en annen tidligere Rosenborg-spiller, Mushaga Bakenga, muligheten fra straffemerket etter at han selv ble felt av keeper Andrej Popovic.

Mye er sagt og skrevet om å ta straffen selv etter å ha bli felt, så vi kan droppe det. Resultatet ble i alle fall at Popovic rettet opp sin egen feil og reddet straffesparket fra Esbjerg-spilleren.

Norge var nær ved å få satt returen fra keeperen i mål, men også den avslutningen stoppet Popovic. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Flott Hussain-mål
Gjestene fra Aserbajdsjan sto med ett poeng på to kamper før møtet med Norge og er et lag som må slås på hjemmebane dersom det skal være håp om et nytt EM.

Det fikk de norske gutta trolig beskjed om i pausen og startet da også den andre omgangen friskere enn den første.

Etter 54 minutter kom uttellingen da Jonas Svensson fant Etzaz Hussain på vei inn i boksen. Molde-spilleren dunket ballen i krysset fra 16 meter til fortjent ledelse for de norske gutta.

Én fotballklisjé er at den som blir felt ikke skal ta straffe - en annen er at mål følger mål og at faren for å slippe inn mål er ekstra stor i minuttene etter man selv har scoret.

Fadesen er et faktum
Etter ledermålet slo Norge av bryteren for noen minutter og innbytter Iar Tashkin kunne relativt uforstyrret slå en strøken ball mellom Norges back og midtstopper på venstresiden. Fra skrått hold satte Tugrul Erat ballen mellom beina på Sondre Rossbach og i mål til 1-1.

Verre skulle det imidlertid bli.

Med 20 minutter igjen å spille klarte Aserbajdsjan å bryte et norsk angrep og kjøre kontra. Målscorer Erat utfordret én mot én ute på kant, før han la ballen ut til Agabala Ramazanov. Angrepsspilleren plasserte ballen vakkert i mål til 1-2.

Minutter før slutt var Etzaz Hussain svært nær ved å utligne for Norge, men Popovic vartet opp med en flott benparade da Molde-spilleren kom alene gjennom.

På overtid gikk det fra vondt til verre for de norske gutta da Erat satte inn sitt andre mål ved å vippe ballen elegant over Rossbach og i nettet.

Med tap for Aserbajdsjan ligger Norge på fjerdeplass i Gruppe 8 og har tre poeng før tirsdagens hjemmekamp mot Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere