RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette skal Liverpool og United kjøpe i januar

Liverpool-manager Brendan Rodgers og Manchester United-manager Louis van Gaal kan finne frem sjekkheftet.
Liverpool-manager Brendan Rodgers og Manchester United-manager Louis van Gaal kan finne frem sjekkheftet. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Det vanskelige januarvinduet åpner lørdag. Liverpool og Manchester United spås å stå fremst i køen.

Ryktemølla om en rekke stjerneoverganger har rullet lenge. Kommer Edinson Cavani til Arsenal? Kan United lokke til seg Kevin Strootman? Hvem blir Liverpools nye spiss? Spørsmålene er mange.

Fotballekspert Petter Veland tror ikke på et spektakulært overgangsvindu midt i sesongen.

– Januar er som regel stille og rolig sammenlignet med sommervinduet. Klubbene har en høyere terskel for å la spillere gå, sier Veland til NTB.

C More-kommentatoren legger til at det alltid vil være lag som må og bør benytte seg av muligheten januarvinduet gir.

– I England er det en kjent sak at Liverpool og Manchester United har posisjoner som bør fylles opp. For Liverpool gjelder det å få inn noen offensive forsterkninger, mens United må styrke seg defensivt, sier han.

– Foreløpig er det bare vage rykter om Liverpools spissjakt, og per i dag er det ingen favoritter. United vil nok sikkert hente en midtstopper, og kanskje blir det João Miranda fra Atlético Madrid? I sommer var det helt uaktuelt for Atlético å selge, men situasjonen har endret seg litt. Denne sesongen har han slitt med skader, og José Giménez har levert stabilt.

Venter på Sturridge?

TV 2-kommentator Kasper Wikestad følger Premier League tett. Han er klar på at Manchester United er nødt til å øke bredden defensivt. Hittil har manager Louis van Gaal fått mye hodebry av skademarerittet som har herjet klubben.

– United trenger forsterkninger i forsvarsrekka. Det er det ingen tvil om. Nå er kanskje ikke van Gaal helt typen til å gå etter stoppere, men vi får se hva de ender opp med, sier Wikestad til NTB.

Han er spent på hva Liverpool kommer til å foreta seg. Rødtrøyene har slitt med å score mål etter salget av Luis Suárez og i Daniel Sturridges skadefravær. Spissduoen Rickie Lambert og Mario Balotelli ble hentet i sommer, men har ikke slått til.

– Raheem Sterling har fungert bra i midten den siste tiden. Liverpool kan nok tenke seg en type på topp som er like bevegelig som ham. Spørsmålet er om de vil handle eller fortsette å bruke Sterling i påvente av å få Sturridge tilbake, sier Wikestad.

Wenger på stopperjakt

Arsenal er også et lag Wikestad mener må gjøre grep i januar. Arsène Wenger har signalisert at han er på utkikk etter en midtstopper.

– De trenger i hvert fall en stopper i verdensklasse. For et lag som vil kjempe om topp fire, holder det heller ikke med (Mathieu) Flamini og (Mikel) Arteta som sine defensive midtbanespillere.

Wikestad omtaler serieleder Chelsea som et «komplett lag». Han tror derimot at serietoer Manchester City kommer til å hente en spiss.

– Sergio Agüero er skadeutsatt. En spiller i backup vil de nok ønske seg.

Overgangsmarkedet stenger 2. februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere