*Nettavisen* Sport.

- Dette stemmer jo ikke! Han er ikke så god

KRITISK: Per Ciljan Skjelbred mener det er uforståelig at Alexander Tettey har fått 75 i totalscore på FIFA 15.

Landslagsgutta vurderer egen og lagkameratenes poengscore på FIFA 15.

LILLESTRØM (Nettavisen): Mellom kamper, treninger og pressetreff er det viktig for landslagsgutta å koble av. En av aktivitetene som gjerne går igjen er spilling på konsoll og helst FIFA 15.

Klikk på bildet for å forstørre.

BLITT BEDRE: Tarik Elyounoussi hevder ratingen hans har gått opp etter en god start på sesongen i Hoffenheim. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Det er stort sett de unggutta som er først på de greiene der, så vi andre slipper nesten ikke til, men jeg har akkurat fått meg FIFA 15 nå. Jeg spilte veldig mye før, men nå er jeg mer opptatt av det som skjer på banen, sier en politisk korrekt Tarik Elyounoussi til Nettavisen.

Han har imidlertid fått med seg at ferdighetspoengene hans skal ha gått opp på spillet etter en positiv start på sesongen i Hoffenheim.

- Jeg har hørt at jeg har godt opp litt etter en ok start i Tyskland. Joshua bør sikkert stige litt nå, han også, sier Tarik, som selv har 72 i sammenlagt poengsum.

Spillgiganten EA Sports vurderer Alexander Tettey og Håvard Nordtveit som Norges beste spillere. Det er de eneste to som får totalscore på over 75 og regnes derfor som såkalte gullkort i det populære spillmoduset Ultimate Team.

To spillere, som ikke er med i Høgmos tropp, har aller best rating blant de norske. Brede Hangeland og Moa Abdellaoue har begge 76 i totalrating.

- Han er ikke så god
Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred reagerer sterkt på at kompisen Alexander Tettey vurderes som lagets beste spiller av EA.

- Jeg skjønner ikke hvorfor Tettey har 75. Han spiller jo i andredivisjon. Omar burde hatt 80, med tanke på teknikk og slikt . Dette stemmer ikke, fordi Tettey er jo ikke i nærheten av så god, sier Skjelbred til Nettavisen.

Han bryter ut i latter før han fortsetter tiraden mot sin tidligere lagkamerat i Rosenborg.

- Jeg så det faktisk her forleden, da jeg og Tettey spilte mot hverandre nede i Malta. Da sa jeg «hva f*** har du 75 for? Du spiller jo i andredivisjon». Noen fordeler skal man visst ha for å ha spilt i Premier League.

Stefan Johansen ser på seg selv som en meget rutinert FIFA-spiller, men mener selv han burde vært hakket bedre på spillet.

- Jeg burde vel ha hatt ... hva er det meste? 95? Forren burde vært nede på 50-tallet. Nei, da. Jeg vet ikke hvordan de bedømmer dette her. Omar har 81 i fart. Det stemmer i alle fall. De har fått med seg litt, ser jeg, men i hodene våre er vi bedre enn dette, gliser han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

NOE Å JOBBE MED: Martin Linnes gransker FIFA 15s poengvurdering av de norske spillerne. Foto: Audun Braastad


- Må komme meg opp på 70
Martin Linnes er sammen med Joshua King de med lavest rating av de som startet mot Malta. Han mener at både han og lagkameraten bør gå for en kraftig oppgradering til neste utgave.

- Jeg har bra fart, ser jeg. Jeg får lene meg på det foreløpig. Jeg må komme meg opp på 70 og kanskje også lukte på 80 etter hvert, tenker jeg, sier Linnes til Nettavisen.

- Stemmer det at du er kjappere enn Omar?

- Det må vi få sjekket ut, da. Det er mulig jeg har vært litt heldig, men det er vanskelig å si. Vi er vel ganske jevne. Vi har aldri testet det med tider.

- Er det noen her du mener er undervurdert?

- Hvis vi ser på kampen mot Malta, ser jeg en spiller som har fått dårlig betalt, da. Joshua har litt å gå på, men fortsetter han som sist, regner jeg med at han har bedre stats på neste utgave.

Heller ikke Premier League-stjernene er fornøyde med sine poeng (artikkelen fortsetter under videoen):

HTML EMBED


- Spiller du mye FIFA selv?

- Jeg spilte mer da jeg var yngre. Det er sjelden jeg sitter hjemme og spiller alene, men er gutta samlet, så er det jo en veldig sosialt og man får tida til å gå litt.

Vegard Forren mener lagkameratene Linnes, Gulbrandsen og Gabrielsen er langt mer drevne i FIFA enn ham selv, men kommer likevel med en vurdering av egen rating.

- Det ser veldig greit ut med 74. Det må jo være bra. Det er vanskelig for meg å si, men jeg tror vi ligger ganske gjennomsnittlig høyt sammenlignet med resten av Europa, mener Forren, som ikke er blant landslagets mest ivrige FIFA-spillere.

I god tid før mandag 20.45 legger landslagsgutta fra seg Play Station-kontrollen og setter kursen mot Ullevaal. Kampen mellom Norge og Bulgaria kan følges direkte i vårt livesystem.

Klikk på bildet for å forstørre.

DET NORSKE LAGET: Slik vurderes de norske spillerne, som startet mot Malta, av FIFA 15.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.