RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette trengte vi så sinnssykt

FORTVILET: Vikings Kristoffer Haugen fortviler under kampen mot Brann, som endte med hjemmetap for stavangerlaget.
FORTVILET: Vikings Kristoffer Haugen fortviler under kampen mot Brann, som endte med hjemmetap for stavangerlaget. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Viking fikk fotballeksjon av et Brann i poengnød.

VIKING - BRANN 0-2:

Brann sto med fem strake tap i Tippeligaen, men vant cupkampen under VM-pausen mot Ranheim hjemme i Bergen.

Og kanskje var cupseieren og VM-pausen det vendepunktet som bergenserne trengte for å snu det som har vært en miserabel sesong så langt.

I vestlandsderbyet mot Viking i Stavanger så det nemlig ut til at det var vertene som var truet av nedrykk, og gjestene som har ambisjoner om å ende sesongen med medaljefangst.

Til slutt kunne Rikard Norlings elever juble over en komfortabel 2-0-seier, som samtidig sender laget vekk fra jumboplassen i Tippeligaen.

- Skal bare bli bedre
- Dette trengte vi så sinnssykt mye. Det var deilig. Vi skal bare bli bedre og bedre utover høsten, lover Branns unggutt Jonas Grønner overfor C More etter kampen.

20-åringen scoret kveldens første mål for Brann - og ga dermed Viking-trener Kjell Jonevret noe å tenke på.

For siddisene klarte aldri å komme tilbake etter baklengsmålet.

- Dette var dårlig. Viking var ikke bra i dag, konstaterer Viking-treneren.

- Lagt ned et skikkelig arbeid
Brann-fansen kan på sin side nå kanskje se fram mot bedre tider. Våren har vært jammerlig for bergenserne, men trener Rikard Norling mener at stallen han har nå er fullt kapabel til å få Brann-skuta på rett kjøl.

- Vi har lagt ned et skikkelig arbeid for å bli bedre. Jeg har lyst til å bygge videre på spillerne jeg har nå, og jeg tror dette er akkurat hva vi trengte, sier Norling etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

DUELLER: Branns Kristoffer Barmen i duell med Vikings Kristoffer Haugen.


- Vi er blitt mer stabile defensivt. Tidligere har det vært litt ulogisk, det har bare krevd et løp av motstanderen og så har de vært fri. Vi har rettet opp i det, og spillerne er blitt mer samspilte.

Lærte av fjoråret
Brann ledet 2-0 ved pause, men kunne ikke føle seg trygg på tre poeng av den grunn.

I fjorårets oppgjør på Viking Stadion ledet nemlig Brann med de samme sifrene ved pause. Den gangen endte kampen med 3-2 i Vikings favør.

Men i år holdt Brann stand.

Unge Jonas Grønner headet gjestene i ledelsen etter 17 minutter, da han fikk stå umarkert ved bakerste stolpe og ekspedere et innlegg fra Fredrik Haugen i nettet.

Pipekonsert
Ti minutter før pause doblet Jakob Orlov ledelsen, etter at Amin Askar fikk leke seg med Viking-forsvaret - slik han hadde gjort med store deler av første omgang.

Askar sendte ballen videre til Orlov, som ikke fikk skikkelig treff på kula, men ballen snek seg likevel forbi Viking-keeper Arild Østbø.

Viking-spillerne måtte tåle pipekonsert fra hjemmepublikummet da dommeren blåste for pause, men heller ikke det ga hjemmelaget inspirasjon nok til å kjempe seg tilbake i kampen.

Opp på kvalik
Brann fikk kampen inn i det sporet de ønsket etter hvilen, og Viking var i realiteten aldri i nærheten av å komme tilbake.

Dermed er siddisene i ferd med å bli hektet av i kampen om medaljene, seks poeng bak Strømsgodset på andreplass.

Brann på sin side karret seg opp til kvalikplass, like foran Haugesund og Sandnes Ulf under streken.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere