RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

- Dette var ekstremt skuffende

Sist oppdatert:
Haugesund skapte nok sjanser til å vinne, men gikk målløse av banen mot Rosenborg.

HAUGESUND - ROSENBORG 0-1 :

Rosenborg gjestet Haugesund i det som for begge lag var en livsviktig kamp for å henge med i gullkampen, og trener Jan Jönsson valgte overraskende nok å benke Steffen Iversen og Rade Prica fra start.

Haugesund manglet på sin side suspenderte Nikola Djurdjic.

I det som ble en underholdende kamp, fikk man likevel kun én scoring, og den kom til trønderne.

Borek Dockal ble matchvinner med sin scoring i det 50. minutt, da han headet inn ledelsen fra kort hold. Dermed fikk Rosenborg de tre poengene de trengte for å henge med i gullkampen.

Lettet Dorsin
Det var en lettet stemning i Rosenborg-leiren etter kampslutt.

- Årets vanskeligste bortekamp å ta poeng i, og så vinner vi. Det er deilig. Vi viser fin moral, og det er slike poeng man må ta om man skal ligge i toppen, sier Mikael Dorsin til TV 2 etter kampen.

Hos Haugesund-spillerne var stemningen langt dårligere. Et vanligvis hjemmesterkt Haugesund-lag skapte nok sjanser til å vinne, men gitt målløse av banen.

- Dessverre sto Daniel Örlund godt i dag, og Rosenborg var mest effektive. Dette var ekstremt skuffende, og vi er ikke vant til dette, sier Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Snytt for straffe?
Første omgang åpnet med en stillingskrig, men kampen fikk fart på seg etter hvert. Hjemmelaget ropte på straffe etter en halvtime, da Oddbjørn Skartun ble løpt ned av Simen Wangberg inne i RBKs 16-meter. Det så ut som et soleklart straffespark, men Per Ivar Staberg vinket spillet videre. Hjemmepublikummet raste mot dommeren, med god grunn.

Minuttet senere satte John Chibuike ballen i mål for Rosenborg, men assistentdommeren vinket korrekt for offside.

Haugesund var farligst i første omgang, men lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Dockal-mål
Men kampen skulle ikke ende målløs. Fem minutter inn i andre omgang tok Rosenborg ledelsen, da Borek Dockal headet ballen i mål fra kort hold. Dermed sto det 0-1 i Haugesund.

Fem minutter senere satte Daniel Fredheim Holm ballen i mål på en heading fra kort hold, men linjemannen vinket for offside. John Chibuike var ikke nær ballen, men sto foran keeper, og ble trolig vurdert til å være delaktig i spillet. En tvilsom avgjørelse.

Minuttet senere fikk Maic Sema en gigantmulighet til å utligne, men Haugesund-spilleren skjøt rett på en RBK-forsvarer som sto på streken.

- Typisk RBK
Haugesund fortsatte å produsere sjanse etter sjanse, men RBK-keeper Daniel Örlund vartet opp med flere gode redninger.

- Typisk RBK, scorer 1-0, og så gir de fra seg initiativet. Kan jo selvfølgelig være Haugesund som tør mer, men da må RBK ta kontringene, skrev RBK-legende Mini Jacobsen på Twitter midtveis i andre omgang.

Og det gjorde etter hvert trønderne. Ti minutter før slutt havnet ballen i mål bak Per Morten Kristiansen i Haugesund-buret, men igjen ble en John Chibuike-scoring annullert for offside.

Flere mål ble det ikke i Haugesund, og kampen endte dermed 0-1 til Rosenborg.

Nå er trønderne oppe på en tredjeplass på tabellen, fire poeng bak serieleder Strømsgodset, men med én kamp mer spilt. Haugesund ligger på plassen under, fire poeng bak Rosenborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere