*Nettavisen* Sport.

- Dette var en bunnkamp

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Jan Jönsson tenker ikke på medaljer.

16.05.11 22:06

ROSENBORG - HAUGESUND 0-1

LERKENDAL (Nettavisen) Da Rosenborg hadde tatt to strake seirer og laget var i ferd med å bli friskmeldt, spilte laget sin kanskje svakeste kamp denne sesongen - og det mot Haugesund, som sto med 0-8 i målforskjell og 0 poeng etter sine tre første bortekamper i år.

Ikke lenge etter at Haugesund tok ledelsen var det tendenser til piping fra det seiersvante publikummet på Lerkendal. Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin synes det var på sin plass.

Enkle feil og dårlige valg
- Lerkendal-publikummet bryr seg om laget. De jubler når vi vinner og de blir selvsagt også skuffet de gangene vi gjør det dårlig, sa en skuffet Dorsin til Nettavisen etter kampslutt.

Rosenborg skapte ikke mer enn én kvalifisert målsjanse mot Haugesund og heller ikke i de siste minuttene klarte fjorårets seriemester å legge noe stort trykk på Haugesund. Med ti minutter igjen ga Petter Northug opp. Langrennsstjernen reiste seg fra sin plass på tribunen og forlot Lerkendal.

Mikael Dorsin synes det er vanskelig å peke på hvorfor Rosenborg ikke er den seiersmaskinen laget har vist seg å være de to foregående sesongene.

- Hadde jeg visst det, skulle jeg vært kjapp til å gjøre noe med det. Det er vanskelig å si, men i dag gjør vi enkle feil og mange dårlige valg.

Den svenske venstrebacken har likevel et håp om at det snart skal snu for et haltende Rosenborg.

- Vi har et ganske nytt lag og mange er borte siden fjorårssesongen. Vi har ved flere anledninger vist at vi har potensial, men det gjelder å finne stabiliteten. I de foregående hjemmekampene har vi skapt mange sjanser og jeg synes det er overraskende at vi skaper så lite i dag.

- Tenker ikke medaljer
For det er ikke mulig å se bak resultatet og finne noe å trøste seg med for Rosenborg-spillerne. Haugesund tok fortjent med seg tre poeng hjem. Jan Jönsson synes at akkurat det er skremmende.

- Måten vi taper på er ikke bra. Vi skaper altfor lite og det går for mye på tvers, samtidig som vi har dårlig bevegelse framover på banen, sa Rosenborg-treneren.

Nå sier Jönsson rett ut at medaljer er et ikke-tema.

- Vi tenker ikke på medaljer. Vi må tenke prestasjoner og prestasjonsmessig var dette en bunnkamp. Jeg håpet vi skulle ta enda noen steg framover mot Haugesund, men det gjorde vi ikke, sa en oppgitt Jönsson.

Taktisk triumf
I den andre enden av mix-zone sto en strålende fornøyd Jostein Grindhaug og hyllet sitt mannskap etter en sterk borteseier på Lerkendal.

- Vi gjorde noen taktiske grep i dag. Vi sto med to sittende midtbanespillere og tillot ikke backene våre å gå like mye framover.

Likevel skapte Haugesund flere sjanser enn Rosenborg og Grindhaug tror Rosenborg trenger tid før laget finner stabilitet.

- Det tar tid og skape relasjoner mellom spillere og Rosenborg er ikke noe unntak. Dette er uansett en fantastisk prestasjon av guttene, smiler Grindhaug.

Neste motstander for Haugesund er nå Vålerenga. Haugesund-treneren har ingenting imot å fortsette på seierssporet mot hovedstadsklubben.

- Vi har gjort det før og gjør det gjerne igjen.

Rosenborg - på sin side - ligger nå tre poeng over streken og reiser til Kristiansand for å reise kjerringa i neste serierunde.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.