- Dette var enveiskjøring

SCORET: Elise Thorsnes sørget for én scoring da Norge banket Hellas 5-0 i VM-kvalifiseringen.

SCORET: Elise Thorsnes sørget for én scoring da Norge banket Hellas 5-0 i VM-kvalifiseringen.

Norge kjørte over Hellas i VM-kvalifiseringen.

13.02.14 17:49


Med full pott på de tre første kampene i gruppespillet var Norge store favoritter på det greske gresset torsdag. Hellas har ikke tatt poeng i kvalifiseringen og hadde lite å stille opp med mot et solid norsk lag.

– Dette var enveiskjøring og vi burde ha vunnet enda mer. Vi klarte å holde tempoet oppe. Det var trøkk i pasningene og vi klarte å komme oss forbi ledd. Vi var veldig disiplinerte i bakre ledd, sa Even Pellerud til Norges Fotballforbunds nettsted.

Tung førsteomgang

Even Pelleruds jenter slet likevel med å få scoringer i den første omgangen. Ada Hegerberg fikk ett mål annullert for offside, mens Maren Mjelde bommet på et straffespark. Likevel kom 1-0 på overtid ved Kristine Minde.

– I første omgang lugget det i avslutningsfasen. Vi misset flere store sjanser, blant annet et straffespark, og det så trøblete ut. Det var ikke noe hyggelig for oss på sidelinjen. 1-0-scoringen gjorde veldig godt, sa landslagssjefen.

– Grei skuring

I annen omgang løsnet det for de norske jentene, i tillegg til at Ingrid Hjelmseth stoppet det grekerne kom med. Elise Thorsnes ordnet 2-0, før Hegerberg bare minutter etterpå økte til 3-0.

– Da vi scoret tidlig etter pause ble det grei skuring. Da ble det bare bedre og bedre. Det var kun snakk om å holde konsentrasjonen oppe, sa Pellerud.

Thorsnes scoret også det fjerde målet, før innbytter Melissa Bjånesøy satte inn 5-0 minuttet før slutt etter et godt innlegg av Guro Reiten.

I god posisjon

Da kunne Norge slippe jubelen løs, vel vitende om at de topper gruppen med to poengs margin til Belgia og Nederland, som spilte uavgjort onsdag.

– Vi var ikke veldig lei oss for det resultatet. Vi har skaffet oss en god posisjon med fire strake seirer, men ingenting er avgjort, sa Pellerud.

Norge har også spilt én kamp mindre enn rivalene og ligger veldig godt an i kampen om tur til VM-sluttspillet i Canada neste år.

Neste kamp for de norske jentene i gruppespillet er borte mot Belgia 10. april. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag