- Dette var full pupp!

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Jostein Grindhaug strålte som en sol etter at superspissene Nikola Djurdjic og Alexander Søderlund hadde senket Brann.

21.04.12 20:05

HAUGESUND - BRANN 2-1 : Brann har ikke fått en god start på sesongen, og sto med to strake tap før vestlandsderbyet på Haugesund Stadion lørdag kveld.

Og verre skulle det bli. Bergenserne hadde håpet på tre poeng mot hjemmesterke Haugesund, men slik gikk det ikke.

Brann måtte igjen klare seg uten bautaen Rodolph Austin, som ikke har spilt siden hodeskaden han pådro seg mot Molde i tredje serierunde. Han er åpenbart savnet, for Brann-laget fremstår uten pondus og evne til å ta tak i kampene. Det var Haugesund-kampen nok et bevis på.

Kampen endte til slutt 2-1 til Haugesund, etter scoringer av superparet Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic for Haugesund, og Kim Ojo,for Brann.

Toppscorere
Søderlund og Djurdjic er dermed toppscorere i Tippeligaen med fire mål hver. Ikke verst for en spissduo som kostet Haugesund under én million kroner til sammen.

Brann-trener Rune Skarsfjord var selvsagt langt nede etter kampen.

- Jeg er veldig skuffet. Vi leverer alt i alt en meget sterk kamp på den stadion her, og det kunne bikket begge veier. Vi er veldig nære å både ta poeng og å vinne kampen, sier Skarsfjord til TV 2 etter kampen.

Og legger til:

- Jeg har ingenting å utsette på spillerne her i dag, de gjør en kjempejobb, sier han.

- Full pupp!
Haugesund-trener Jostein Grindhaug var hakket mer fornøyd.

- Dette var full pupp! Det var ikke så mye som skjedde, men det var nerver i kampen i 90 minutter, og endelig bikket det vår vei. Dette var deilig, sier Grindhaug til TV 2.

Han ble selvsagt spurt om superparet Søderlund og Djurdjic, som fortsetter å score på bestilling.

- De klarte seg helt ok, sier Grindhaug, og smiler godt.

Foto: Ntb Scanpix

Søderlund i form
Kampen åpnet rotete, og det skulle gå 34 minutter før den første store målsjansen dukket opp. Men da ble det til gjengjeld meget farlig.

Michael Haukås fikk ballen på Haugesunds høyreside og slo inn. Foran mål lusket Alexander Søderlund, og Haugesund-spissen sørget for ledelse med en vakker heading.

Det var Søderlunds fjerde tippeligamål for sesongen, noe som gjør ham til toppscorer.

Brann kom tilbake
Men det tok ikke lang tid før Brann slo tilbake. Amin Askar fikk ballen på Branns høyreside og slo et innlegg inn i boksen. Der var Kim Ojo råsterk og stanget inn utligningen for bergenserne. En vakker scoring av Brann.

1-1 var også resultatet da lagene gikk til pause.

Foto: Ntb Scanpix

Andre omgang var lenge en trøttsom affære, men temperaturen steg da Erik Mjelde gikk inn i en hard takling på Haukås etter 73 minutter. Mjelde mente det var skuespill fra Haugesund-spilleren, men dommeren viste det gule kortet.

Djurdjic-show
Like etter kunne Haugesund gå opp i ledelsen da Nikola Djurdjic ble spilt gjennom, men spissens avslutning gikk utenfor Brann-målet. Der pleier Djurdjic vanligvis å være sikker som banken.

Men spissen skulle havne på scoringslisten også denne kampen.

I det 83. minutt danset innbytter Maic Sema seg forbi to Brann-spillere og fikk lagt inn. Brann fikk ikke klarert, Haukås fikk avsluttet fra god posisjon, men avslutningen ble stoppet på streken. Og hvem andre enn Nikola Djurdjic var kjapt framme og satte returen i mål fra kort hold. 2-1 til Haugesund.

Brann klarte aldri å slå tilbake, men var svært nære på overtid da en heading fra Kristoffer Barmen ble reddet på streken. Dermed vant Haugesund kampen 2-1, og ligger i skrivende stund på fjerdeplass på tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.