RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette var kronen på verket

DOBBELTMESTER: Valon Berisha kan skimte med både serie- og cupgull i Østerrike.
DOBBELTMESTER: Valon Berisha kan skimte med både serie- og cupgull i Østerrike. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Valon Berisha ble dobbeltmester i Østerrike.

Valon Berisha spilte den siste drøye halvtimen og la opp til ett mål da Salzburg slo St. Pölten 4-2 i den østerrikske cupfinalen i fotball søndag.

Dermed ble han dobbeltmester. Salzburg var knusende overlegen i eliteserien, men hadde noe større problemer med å riste av seg 1.-divisjonslaget St. Pölten i cupfinalen.

Da Berisha ble byttet inn i det 58. minutt, ledet storfavoritten bare 2-1 etter mål av Florian Klein og Kevin Kampl i slutten av første omgang. Etter fem minutter på banen slo Berisha et innlegg som Jonatan Soriano tok ned med brystet og dundret i krysset.

Noen minutter senere gjorde Soriano også 4-1 etter en grov forsvarsfeil, og dermed var alt avgjort. Engelske Gary Noel nikket inn et trøstemål for St. Pölten, uten at det kunne hindre Salzburg-festen.

Jano scoret askeladdens første finalemål da han utlignet til 1-1.

Med klubbens annen dobbelttriumf på tre år avslutter Roger Schmidt sin trenergjerning i Salzburg. Han vender hjem til Tyskland for å trene Leverkusen.

– Nå har noe storartet tatt slutt. Vi har gjort en supersesong, og dette var kronen på verket. Jeg er stolt over alt vi har gjort, sa Schmidt.

Adolf Hütter blir ny Salzburg-trener. Han hentes fra overraskelseslaget Grödig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere