RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette var ren tortur

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Strømsgodset sikret ett potensielt avgjørende poeng borte mot Tromsø.

TROMSØ (Nettavisen): Etter 90 nervepirrende minutter på Alfheim sto det fortsatt 0-0 i den livsviktige kampen mellom Tromsø og Strømsgodset.

Med tre poeng til gullrival Rosenborg skiller det nå dermed ett enkelt poeng mellom nummer én og to på toppen av Tippeligaen.

Det er et svært viktig ett, skal vi tro Godset-trener Ronny Deila.

Ingenting annerledes
- Det viktigste er ikke alltid å vinne, og det ville være tullete å gi bort en kamp fordi du trenger ett mål. Vi trengte ikke målet så veldig i dag. Det ene poenget vi har til gode nå gjør at Rosenborg ikke har noe annet valg enn å vinne mot Lillestrøm, sier Deila til Nettavisen

Han innrømmer at han uansett ikke ville gjort ting annerledes dersom de hadde behøvd et mål.

- Hvis vi hadde trengt et mål, vet jeg ærlig talt ikke hva vi skulle gjort annerledes. Vi spiller aggressiviteten ut av Tromsø, noe jeg er stolt over, og vi kom gjennom kampen på en veldig god måte, fortsetter Deila.

Nå gleder han seg til neste helgs altavgjørende hjemmekamp mot bronsevinner Haugesund.

- Vi har satt oss selv i en kjempegod posisjon nå, og har muligheten til å avgjøre på egen hånd i siste kampen. Det kommer til å bli en fantastisk ramme rundt det oppgjøret, spår han, selv om han naturligvis aller helst ville ha avgjort serien mot Tromsø.

- Jeg kunne virkelig ha tenkt meg litt champagne i dag, det skal jeg innrømme, gliser han.

Les også: - De kan gjerne feste hele uken for meg

En annen som kunne smile etter kampslutt, var sportsdirektør Jostein Flo, som likevel innrømmer at han satt på pinebenken gjennom samfulle 90 minutter.

- Dette var rett og slett ren tortur, men vi kom oss helskinnet gjennom til slutt, sier Flo etter oppgjøret.

Fornøyde spillere
Godset-kaptein Jørgen Horn var, som sjefen, relativt fornøyd med ett poeng i nord.

- Dette er en av de vanskeligste banenn og komme til, og jeg synes vi gjør en god kamp. Det blir spennende hele veien inn, men nå sikret jo Haugesund bronsen, så da får vi satse på at de feirer hele uka og er utslitte til de skal møte oss, ler Horn.

Midtbane-juvel Stefan Johansen hadde en solid kamp, men skinte ikke i like stor grad som han har gjort ved mange anledninger denne sesongen.

- Det var tøft der ute i dag, og begge lagene slet med å få til noe ordentlig spill. Sånn sett må vi si oss fornøyde med ett poeng, sier Johansen til Nettavisen.

Bittert
Det som store deler av kampen var en svært slurvete forestilling på et kjølig Alfheim, tok seg opp flere hakk mot slutten av kampen. Tre minutter kunne Tromsøs Remi Johansen sikret hjemmelaget tre livsviktige poeng i bunnstriden, men måtte se langskuddet suse i tverrliggeren.

Det kan i verste fall bety forskjellen på Tippe- og Adeccoliga spill neste sesong, etter at bunnrivalene Hønefoss og Sarpsborg begge vant sine kamper.

- Det var en litt bitter følelse, for å si det sånn. Det er symptomatisk for sesongen vår, men vi kan ikke stå her og snakke om det nå.

- Vi må reise til Bergen og slå Brann i siste runde, og det er en oppgave jeg ser på som overkommelig, sier Johansen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere