*Nettavisen* Sport.

- Dette var stort

Foto: Oliver Hardt / Getty Images

Håvard Nielsen imponerte i sin Bundesliga-debut.

26.01.14 20:09

W. BREMEN - E. BRAUNSCHWEIG 0-0:

Eintracht Braunschweig ligger helt sist i den tyske Bundesligaen, og de hadde seks poeng opp til trygg plass før søndagens bortekamp mot Werder Bremen.

I løpet av vinterpausen har den tyske klubben hentet inn Håvard Nielsen på lån fra Red Bull Salzburg, og han ble klubbens andre norske spiller, sammen med med Omar Elabdellaoui.

Nielsen fikk tillit fra start og spilte hele kampen søndag.

- Tøff liga
- Hvordan var det å debutere i Bundesligaen?

- Det var stort, selvfølgelig. Ligaen er jo en jævlig god liga, rett og slett. Det var moro å få sjansen fra start og spille hele kampen, sier Håvard Nielsen til Nettavisen.

Også lagkamerat Elabdellaoui skryter av Nielsen etter kampen.

- Håvard gjør en veldig bra debut, skryter landsmannen til Nettavisen.

Begge to er fornøyde med hvordan laget spilte søndag, men er litt skuffet over at de ikke klarte å ta med seg alle tre poengene hjem til Braunschweig.

- Vi gjør en ganske bra kamp og kommer til et par store sjanser som vi burde ha satt, men de hadde også et par store sjanser. Jeg tror uavgjort var ganske fair, egentlig. Jeg spiller 90 minutter igjen og er fornøyd med det, fortsetter Elabdellaoui.

- Vi ville helst hatt tre poeng, men det er et godt resultat, sier Elabdellaoui.

Klikk på bildet for å forstørre.

Store målsjanser
I et vær som passer dårlig for fotball, imponerte Nielsen fra start.

Nielsen hadde tre gode muligheter til å score i første omgang, men svake avslutninger hindret ham i å komme på scoringslista.

Den første sjansen han kom til var etter flott kombinasjonsspill med Elbadellaoui.

Den norske landslagsbacken, som fikk sjansen på høyrekant søndag, la ballen vakkert gjennom til Nielsen, men uheldigvis for debutanten kom en Bremen-spiller i veien og blokkerte avslutningen.

- Hadde vært en fin dag
- Jeg er ikke helt fornøyd nå etter de tre store sjansene som jeg ikke fikk satt, men det er bra at jeg kommer til de sjansene. Jeg er aktivt med offensivt, sier Håvard Nielsen til Nettavisen etter kampen.

- Jeg følte ting satt som de skulle og at det gikk ganske bra. Hadde vært en veldig fin dag om jeg hadde satt én eller flere av de (sjansene). Jeg er bare fornøyd med at jeg kom til de mulighetene, så får jeg prøve å sette de i neste kamp, fortsetter Nielsen.

Nielsen fikk to gode sjanser til før pause, men to svake hodeavslutninger hindret ham i å score.

Andre omgang ble en stillingskrig fra begge lag, og ingen av lagene klarte å omsette mulighetene sine til scoringer.

Braunschweig hadde flere gode muligheter til å avgjøre kampen til sin fordel, men de måtte ta til takke med ett poeng, og laget ligger fortsatt helt sist i Bundesligaen.

Både Nielsen og Elabdellaoui spilte hele kampen for Braunschweig.

Stortrives
Nielsen forteller at han stortrives i sin nye klubb, og han føler han har sklidd bra inn i gruppa.

- Jeg føler jeg har blitt mottatt veldig bra fra første dag. Det er en fin gjeng her. Laget står alltid i sentrum og jeg har hatt det bra siden starten. Veldig bra at Omar er her og han har vært en god hjelp i starten.

Oslo-gutten forteller at hans klare ambisjon i sin nye klubb er å tilegne seg en fast plass i laget.

- Målet er selvsagt å spille fast. Gjør jeg ting som jeg kan fremover og trener godt, så bør jeg ha en bra sjanse til å spille mye her. Jeg må jo også spille bra. Det er en såpass bra liga at jeg må prestere bra i hver kamp, avslutter Nielsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.