- Dette viser hvor «crazy» det er

BESTIALSK: Mange vil mene at en gruppe Braunschweig-supportere har gått over streken med dette påfunnet.

BESTIALSK: Mange vil mene at en gruppe Braunschweig-supportere har gått over streken med dette påfunnet. Foto: Privat (/ Twitter)

Omar Elabdellaoui gjør seg klar til et av Tysklands største hatoppgjør.

05.04.14 12:45

Med bare seks kamper igjen av Bundesligaen ligger Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsens Eintracht Braunschweig helt sist i den tyske toppdivisjonen.

Søndag er det duket for nok et livsviktig oppgjør når laget tar i mot erkerival Hannover hjemme på Eintracht-Stadion.

Dødt lam
Følelsene rundt en av de mest intense hatkampene i Tyskland er mange, noe en gjeng Braunschweig-supportere beviste da de på fredag hang opp et dødt lam malt i Hannovers grønnfarge utenfor rivalens treningsfelt, med den tilhørende beskjeden:

«På søndag er det dere som skal kveles, drittsekker.»

Mange vil nok bruke ordet usmakelig, og dette er absolutt ikke det første dyriske påfunnet fra klubbens supportere.

Før klubbenes første møte denne sesongen slapp de nemlig løs en gris kledd opp som en Hannover-fan på gaten. På magen hadde de også malt et ett-tall som en referanse til Hannovers tidligere keeper Robert Enke, som i 2009 tok sitt eget liv.

Omar Elabdellaoui synes supporternes siste påfunn var over grensen, men liker stemningen i byen foran kampen mot Hannover.

- Det siste her viser jo nok en gang hvor crazy alle er når det kommer til denne kampen. Jeg liker at det er en stor kamp, men det finnes alltid grenser for hva de bør og ikke bør gjøre.

For fansen
Søndag er det uansett tre poeng som er det aller viktigste. Fem poeng skiller Nielsen og Elabdellaouis klubb fra trygg plass, og seier mot 13.-plasserte Hannover er i så måte nesten et must om det skal bli Bundesliga-spill også neste sesong.

- En ting er at det er derby-kamp, men det viktigste her er jo kampen om å holde seg i Bundesligaen. Overalt jeg har gått denne uken, har alle sagt «tre poeng, nå», så vi vil virkelig gi fansen vår noe å juble for, avslutter Elabdellaoui.

VIKTIG KAMP: Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsen er klare for skjebnekamp mot erkerival Hannover på søndag. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)


P.S: Eurosport sender Bundesligaen i Norge, og viser hatoppgjøret mellom Eintracht Braunschweig og Hannover på Eurosport 2 søndag fra klokken 15.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.