RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BLIR MED NED? Mats Møller Dæhli og Cardiff har rykket ned fra Premier League.
BLIR MED NED? Mats Møller Dæhli og Cardiff har rykket ned fra Premier League. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

- Dæhlis karriere kan bli ødelagt

Sist oppdatert:
Bør supertalentet finne seg ny klubb?

Lørdag rykket Cardiff ned fra Premier League etter et skuffende 0-3-tap borte mot Newcastle.

Ole Gunnar Solskjærs lag må dermed spille Championship-fotball neste sesong, og klubben har norske spillere som Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem i troppen.

Så er spørsmålet: Hva skjer med de norske spillerne, og hva bør de gjøre for å utvikle seg videre på best mulig måte?

- Karrieren kan bli ødelagt
Særlig Mats Møller Dæhli (19) står foran meget viktige år som fotballspiller, og som nasjonens store fotballhåp bør han treffe på avgjørelsene.

KOM DEG VEKK: Det er rådet fra Erik Solér.

- Dæhlis karriere kan bli ødelagt hvis han blir med Cardiff ned i Championship, uttalte Erik Solér i Viasat-studioet etter landskampen mot Tsjekkia tidligere i år.

Fotballeksperten rådet det norske supertalentet til å komme seg vekk fra den walisiske klubben hvis nedrykket ble et faktum.

Tidligere landslagsspiller Mini Jakobsen er ikke helt enig med Solér.

- Det er en annen type fotball i Championship, men han er bare 19 år. Kanskje han har godt av en sesong i Championship hvis han får spille fast. Men det beste er at han er i Premier League og spiller fast. Det er bedre å spille 90 prosent av kampene i Championship enn 40-50 prosent av kampene for et Premier League-lag. Men ikke i fire år, det må bli det ene året, sier Mini til Nettavisen.

Møller Dæhli spilte ikke lørdagens kamp på grunn av sykdom, men har den siste tiden vært fast på laget under Solskjær. Unggutten har imponert med meget høy pasningssikkerhet, for å nevne noe.

Solskjær avgjørende
Mini er mindre bekymret av et nedrykk så lenge Dæhli spiller under Ole Gunnar Solskjær. Men det er naturligvis en arbeidssituasjon som raskt kan endre seg.

- Så lenge Ole Gunnar er der, vil Cardiff alltid prøve å spille fotball. De fleste er vel enige om at det ikke er sikkert Dæhli bør holde seg i Cardiff hvis Ole Gunnar forsvinner.

- Hva mener du Dæhli må bli bedre på for å ta nye steg?

USIKKER: Mini tror Dæhli kan ha godt av et år i Championship.

- Det enkle svaret er å si at han må bli bedre på alt, men fysikken blir viktig. Han blir sikkert litt sterkere etter hvert, og han kommer til å bli en enda smartere spiller. Han har allerede et godt fotballhode, men gutten er bare 19 år, og fotballhodet hans vil bare bli bedre og bedre.

- Tar ting fort
Mini har latt seg imponere av den norske unggutten denne sesongen.

- Enkelte spillere klarer ikke å ta nye nivåer, men Mats tar ting med en gang. Jeg trodde han skulle få lide litt fordi han ikke ser så rask ut, men han står ikke bare og dytter ball, han våger å utfordre. Mats har hatt et veldig godt år, avslutter Mini.

Cardiffs siste kamp i Premier League spilles 11. mai, når Chelsea besøker Cardiff City Stadium. Newcastle avslutter sesongen på bortebane mot Liverpool samme dag.

LES OGSÅ:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere