*Nettavisen* Sport.

- Diouf er en artist

Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)

Da Tromsø endelig lyktes i sitt offensive spill, dukket en strålende opplagt Pape Pate Diuof opp og ødela festen.

19.10.08 09:03

TROMSØ-MOLDE 4-4:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Senegaleseren scoret tre glimrende mål, og klarte dermed på egen hånd å latterliggjøre den defensive muren «byggmester» Steinar Nilsen har brukt år på å skape i Ishavsbyen.

– Skremt!
Da den publikumsvennlige målorgien var over, sto Nilsen og dirret av sinne.

– Dette var rett og slett en forferdelig dårlig kamp av oss, der vi demonstrerer en mangel på konsentrasjon som gjør meg skremt. Enkelte av spillerne våre ser ut som de har mer lyst på ferie enn på å vinne fotballkamper, og hvis det er tilfelle, kan jeg sikkert få ordnet den saken, freser Nilsen.

Den eneste av sine egne spillere som Nilsen gir godkjent, Sigurd Rushfeldt, forstår sjefen.

– Jeg tror ingen av våre spillere preges av dårlige holdninger, men jeg forstår at Steinar er skuffet. Det er jeg også. Det er vi alle. Når vi leder med to mål og det bare er et kvarter igjen av kampen, så skal vi ikke rote dette bort, sier lagkapteinen.

(saken fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Afrikansk konge
Rushfeldt er stor nok til å innrømme at Moldes opphenting i sluttminuttene var fortjent nok, og det mener selvsagt også Molde-trener Kjell Jonevret.

– Jeg må innrømme at jeg ikke trodde vi skulle klare å hente inn ledelsen, og er selvsagt fornøyd nå, sier Jonevret, som hadde særlig grunn til å være fornøyd med tremålsscorer Pape Pate Diuof.

1) Først løp av han seg fri på en genial langpasning fra lagkaptein Daniel Berg Hestad og scoret 1-0.
2) Så scoret han 2-2-målet ved å tråkle seg igjennom det normalt solide Tromsø-forsvaret.
3) Og så scoret han kveldens vakreste mål, reduseringen til 4-3, ved å ekspedere en ny Berg Hestad-pasning i mål på akrobatisk vis.

– Han er litt av en artist, smiler Jonevret, som likevel innrømmer at han har vært misfornøyd med det Diouf har vist hittil i sesongen.

– Han har svingt i prestasjonene, og hadde tross alt ikke mer enn én scoring før dagens kamp. Jeg tror både Alfheim stadion og Tromsø som motstander passet ham bra, sier Jonevret.

Det er hovedpersonen enig i.

– Det føles veldig godt akkurat nå. Jeg har jobbet veldig hardt for å komme i form, og da er jeg lykkelig over å få det til i kamp, mener han.

(saken fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

Publikumskamp
At Molde lyktes i å score like mange mål på Alfheim som elleve tippeligaklubber har maktet til sammen denne sesongen, er muligens alene en god beskrivelse av bragden til romsdalingene. Og de åtte scoringene forteller om en kamp som var egnet til å begeistre det som måtte finnes av nøytrale tilskuere. For det var ikke bare afrikanere som briljerte på Alfheim. Morten Moldskreds scoret sitt mål på briljant vis, da han på klinisk vis skrudde ballen forbi keeper Jan Kjell Larsen fra tilnærmet død vinkel. Og Rushfeldts først scoring var det også klasse over – da han lurte hele Molde-forsvaret ved å slippe pasningen fra Hans Åge Yndestad forbi seg, foretok et bueløp og dermed kom alene med keeper.

– Offensivt var det mye positivt i denne kampen. Dessverre slurver vi for mye defensivt. Det kan vi ikke være bekjent av, sier Rushfeldt.

Trener Steinar Nilsen klarer ikke i å finne trøst på samme vis som Rushfeldt.

– I perioder spiller vi god fotball, men det skulle da blott bare mangle! Vi spiller på hjemmebane! Og når vi i minst like store perioder spiller dårlig, så hjelper det ikke!

– Forsvant sjansene til medalje med poengtapet mot Molde?

– Vi har fortsatt muligheten til å ende høyt på tabellen. Men det er ikke lenger bare opp til oss selv, sier Rushfeldt.

– Har du gitt opp medaljene, Steinar Nilsen?

– Jeg har ikke gitt opp kamper vi ikke har spilt. Men vi trenger å vinne fotballkamper, og da trenger vi å gjenskape en vinnermentalitet vi ikke viste mot Molde, sier han.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag