- Diouf hele forskjellen

Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Og Ole Gunnar Solskjær var aldri i tvil om at den gamle Molde-spissen ville bli en hit i United.

31.01.10 17:13

STABÆK- MANCHESTER UNITEDS RESERVELAG 0-3:

FORNEBU (Nettavisen): Det var bare så vidt reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær fikk lov til å ta med seg Mame Biram Diouf (22) til Norge. Egentlig skulle han ha vært med Manchester Uniteds A-lag i søndagens storkamp mot Arsenal, men da reservelagstreneren spurte Sir Alex Ferguson pent, fikk han med seg United-supporternes nyeste favoritt.

For reservenes del, et svært så vellykket trekk.

- I dag var Diouf hele forskjellen, sier Solskjær til Nettavisen.

Les også: Diouf-show mot Stabæk

Med to scoringer og en lekker målgivende pasning er det ingen overdrivelse. Diouf var ikke bare foran Stabæk-målet da det gjaldt som mest, hans defensive arbeid var også verd sin vekt i gull. Mame Biram Diouf var banens gigant, og sammen med Gabriel Obertan, noen hestehoder foran Stabæks fineste.

- Gullkjøp
Diouf har allerede blitt en liten kultfigur blant United-supporterne, og noterte seg for sin første A-lagsscoring i hjemmedebuten mot Burnley. United tror det vil bli mange av dem framover, og er ikke overrasket over at senegaleseren har lyktes så fort.

- Jeg er veldig fornøyd med ham, og var aldri i tvil om at han ville bli et gullkjøp.

- Vi hadde selvsagt gjort et grundig forarbeid på ham, og visste han har det som skulle til, både mentalt og holdningsmessig, forteller reservelagstreneren.

- En fantastisk motor
Likevel innrømmer Solskjær overfor Nettavisen at han har blitt ekstra imponert over den defensive jobben Diouf også legger ned. Mot Stabæk var han over hele banen, og vant både hodedueller og taklinger – i tillegg til sine ikke ubetydelige, offensive bidrag.

- Den motoren er fantastisk, jeg aner ikke hva den er laget av.

Selv mener United-spissen at han ikke er noe bedre nå enn han var i sin tid i Molde, men at oppgavene er blitt litt annerledes.

- Jeg føler meg ikke som en bedre spiller nå, men jeg jobber mye mer defensivt enn jeg gjorde i min tid der.

Scoret to med skade
Selv er Diouf forsiktig med å sette seg for høye ambisjoner for sesongen, og benekter at han er skuffet over å måtte spille mot Stabæk framfor Arsenal i kveldens storkamp i England. Han hadde sågar regnet med det.

- Jeg har slitt med en skade i lysken, sier Diouf, og viser fram en stor ispose på innsiden av det venstre låret.

Så altfor mye så ikke skaden ut til å plage ham mot Stabæk, og bæringenes stopper Morten Skjønsberg innrømmer Diouf var en skikkelig håndfull i Telenor Arena på søndag.

- Han var jo ufin, sier Stabæk-kapteinen glisende.

- Han er sterk og rask, og har en vanvittig spenst. Jeg har ikke noe grunnlag for å si om han kan lykkes i United, men han fortjener i alle fall sjansen i utlandet etter den sesongen han hadde i fjor.

Defensive feil kostet Stabæk
Lyktes gjorde derimot ikke Stabæk defensivt. I en nykomponert backfirer, med Mikkel Diskerud på en uvant venstrebackplass, var det de defensive feilene som kostet Tippeliga-laget et hyggelig resultat mot sin mer berømte motstander.

Først glapp markeringen på et United-frispark, og Diouf kunne snike seg inn på den bakerste stolpen og hamre inn 1-0, deretter raget United-spissen to hoder høyere enn Stabæk-stopperne og stanget inn 2-0, og på det tredje var hele forsvarsrekka til Stabæk fraværende. 3-0 – og det på en dag hvor Stabæk hadde ballen mest, og skapte omtrent det samme av sjanser som bortelaget.

- De er mer effektive enn oss, og vi bør sette våre sjanser, men jeg er ikke bekymret, bedyrer Stabæk-trener Jan Jönsson.

- Mame (Biram Diouf) oser av kvalitet, og straffer oss hardt.

Han vil kunne straffe mange Premier League-lag i tiden framover med det spillet han hadde i Telenor Arena på søndag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag