*Nettavisen* Sport.

- Diouf slo meg

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

- Dette er et helvete, sa en gråtkvalt Andreas Nordvik etter at han ødela for Vålerenga.

24.09.09 10:33

MOLDE-VIF 6-3 E.E.O:

MOLDE (Nettavisen): Andreas Nordvik hevder Mame Biram Diouf provoserte fram det røde kortet ved å slå mot hodet hans.

- Jeg oppfatter det som om Mame Biram Diouf slår meg bevisst mot hodet. Det gjorde meg veldig sint. Jeg mister hodet og dytter han over ende, sier en Nordvik som nesten var på gråten der han stod foran pressen i et forsøk på å forklare situasjonen som førte til det fatale rødkortet.

Den utrolige episoden oppstod i det Vålerenga-keeper Troy Perkins hadde kontroll på ballen etter et Molde-angrep. I selve angrepet virket det som om Mame Biram Diouf og Andreas Nordvik havnet i i en duell, og Diouf ville ha straffespark.

Det var i den situasjonen den RBK-innleide stopperen mente Diouf slo mot hodet hans.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Da klikket det for Nordvik.

Han dyttet Diouf over ende med strake armer og dommer Svein Oddvar Moen ga Nordvik direkte rødt kort. Og rødt kort inne i 16-meteren ga dommeren muligheten til å dømme straffe. Det gjorde han også.

Nettavisen fulgte kampen fra minutt til minutt her.

Et helvete
Magne Hoset satte straffen nådeløst i mål bak Troy Perkins og sendte Molde inn i kampen igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg

- Det var et helvete da jeg skjønte at dommeren ville gi meg rødt kort og straffe til Molde.

- Det blir ekstra ille når jeg bidrar til tap for laget. Jeg forklarte meg for gutta i garderoben hvordan jeg oppfattet situasjonen og sa unnskyld. Det eneste jeg kan gjøre er å lære av mine feil, forteller Nordvik.

Vålerenga-trener Martin Andresen var ekstremt skuffet over tapet og Nordvik. Med 1-0-ledelse etter en fantastisk scoring av Harmet Singh og med god kontroll vel et kvarter igjen å spille var Vålerenga på veg til en ny cupfinale og en stor opptur etter en begredelig sesong i serien.

Så mistet altså Nordvik hodet fullstendig.

En slagen mann
- Vi har kampen i vår hule hånd og så mister Nordvik hodet med dytten. Det er med på å avgjøre kampen, sier Andresen til Nettavisen.

- Jeg går herfra som en slagen mann. Det er fryktelig skuffende, innrømmer Vif-treneren.

- Vi gjør alt riktig fram til Nordvik-episoden. Vi spiller en kjempekamp som ødelegges av det røde kortet. Selv med 10 mann går vi i ledelsen. Jeg er kjempestolt og er optimistisk for framtida med de unge spillerne vi har. Vi har et stort lag på gang, sier Andresen.

Utvisningen avgjorde
Molde-trener Kjell Jonevret mener også utvisningen avgjorde den dramatiske semifinalen på Aker Stadion.

- Det er klart utvisningen avgjorde kampen. Vålerenga-spillerne ble merkbart slitne etter det røde kortet og utligningen til 1-1, sier en glad og lettet Jonevret.

- Når vi utlignet til 2-2, ville vi ha ekstraomganger for Vålerenga var tydelig slitne med ti mann og jeg kunne gjøre noen taktiske endringer, sier svensken som er i sin første cupfinale som trener.

- Det blir veldig gøy, sier Jonevret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg

I ekstraomgangene virket det som om lufta hadde gått ut av Vålerenga etter at Pape Pate Diouf og Makhtar Thioune sendte hjemmelaget opp i 4-2-ledelse. Men innbytter Moa brakte ny spenning til kampen, da han reduserte Molde-ledelsen tre minutter før full tid. I siste spilleminutt sank Makhtar Thioune VIF-skuta med sitt andre for dagen og innbytter Mattias Moström fastsatte resultatet til 6-3 på overtid.

Går for nytt cupgull
Molde-veteranen Daniel Berg Hestad vil spille sin tredje cupfinale med Molde og har ennå ikke tapt en finale på Ullevaal.

- Jeg går selvfølgelig for det tredje cupgullet, sier Berg Hestad.

- Det er en fantastisk følelse å slå Vålerenga, spesielt på grunn av at laget spiller en fotball jeg ikke liker.

Berg Hestad vil aller helst ha Aalesund som motstander i det som kan bli en ren fylkesfinale.

- Jeg ønsker meg Aalesund som finalemotstander. Da vil det bli ekstra trøkk på tribunen, sier Berg Hestad.

- Det var en glede og lettelse at vi klarte å snu kampen. Det var helt fantastisk for publikum. Spillerne følte presset fra hele byen som allerede hadde bestilt cupfinalebilletter, sier Berg Hestad.

For Magne Hoset ble seieren mot Vålerenga ekstra følelsesladet.

- Det er første gangen jeg kan vinne noe med klubben som har fostret meg opp og bidratt til å bli den spilleren jeg er. Det er mange følelser på en gang, sier Hoset.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.