*Nettavisen* Sport.

- Diskuterer mye med «Moa»

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Men Mustafa «Mos» Abdellaoue nekter for at han bruker energi på overgangsryktene.

17.01.12 08:19

BANGKOK/OSLO (Nettavisen): 2011 var et fantastisk år for Mustafa «Mos» Abdellaoue.

Ikke bare ble han toppscorer i Tippeligaen, han kronet også året med sølvmedalje i serien og plass i Drillos landslagstropp, som for tiden er i Thailand i forbindelse med Kings Cup.

Likevel mener han at det fortsatt er et godt stykke igjen før han er like god som bror og Hannover-profil Mohammed «Moa» Abdellaoue.

- Nei, jeg har mye å gå på. Jeg følte jeg viste meg frem i fjor, og må vise meg frem over tid for å snakke om det. Det er mange spisser som har prestert, og mange jeg konkurrerer mot, sier Mos til Nettavisen.

Ikke bitter på VIF
Han har akkurat debutert for det norske A-landslaget, og fikk spille de siste 45 minuttene med flagget på brystet i Norges 1-1-kamp mot Danmark søndag. Det ble ingen scoringer på Mos, men gjorde en god figur den omgangen han spilte.

Forrige uke kom det også rapporter om at FC København er ute etter den talentfulle spissen, og VG meldte om at Vålerenga avslo et bud på fem millioner kroner fra danskene.

Til tross for at Vålerenga både nektet å la ham fortsette i Tromsø, og nektet ham en profftilværelse i FC København, bærer han ikke nag til osloklubben.

- Nei, absolutt ikke. Det er ikke noe jeg blander meg opp i, det får bli mellom klubbene. Jeg er Vålerenga-spiller, og har ett år igjen av kontrakten. Det er Vålerenga som er klubben min, og jeg har ett år igjen av kontrakten. Jeg gleder meg til å komme i gang og vise meg frem, sier Mos.

- Du er ikke skuffet?

- Nei, det er klubbene som tar seg av det, så får vi se, svarer han.

Diskuterer med Moa
Situasjonen til Mos kan sammenlignes med det broren Moa opplevde da han var på sitt heteste i Tippeligaen. Likevel er det ikke ofte Mos ber om råd fra broren om hvordan han skal takle skriveriene om interesserte klubber.

- Jeg snakker mye med broren min, det er naturlig, men vi har ikke snakket mye om slike ting. Jeg har fokus på landslaget nå, og det er det jeg tenker på. Jeg har lyst til å vise meg frem, sier Mos.

De rådene han får av Moa, dreier seg heller om hvordan man skal prestere best mulig på gressmatta.

- Vi diskuterer mye fotball, så jeg tar med meg det jeg kan. Det handler om smådetaljer som kan avgjøre en kamp, først og fremst om at det er viktig å holde fokus på det sportslige, nå som det er så mye som skjer utenfor banen. Man kan ikke bruke så mye energi på det, forteller Mos.

Vil utenlands
23-åringen bedyrer at han er fornøyd med å være tippeligaspiller en stund til, men letter likevel litt på sløret om sine egne ambisjoner. På spørsmål om hvor han er om to år, svarer han slik:

- Vanskelig å si, men alle som spiller fotball har lyst til å komme seg til utlandet. Man må prestere over tid for å få den muligheten, og det er utrolig vanskelig å komme seg ut. Akkurat nå tenker jeg ikke så mye på det, avslutter den ferske landslagsspilleren.

Onsdag får han en ny mulighet til å score sitt første landslagsmål, når Norge spiller mot Thailand. Kampen følger du i vårt livesenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.