*Nettavisen* Sport.

- Disse scoringene er verdt 15 millioner

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Seieren mot Kypros betyr mye mer enn tre poeng, skal man tro Norges Fotballforbund.

17.10.12 19:05

KYPROS - NORGE 1-3:

LARNAKA (Nettavisen): Norge vant tirsdag den meget viktige VM-kvalifiseringskampen mot Kypros etter to sene scoringer av Tarik Elyounoussi og Joshua King.

Drillo og norske fotballsupportere jublet for tre poeng, men på tribunen satt det èn person og jublet for tre poeng og 15 millioner kroner.

Verdt 15 mill.
Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, mener nemlig det er gevinsten av de to scoringene som sikret norsk seier i varme Larnaka.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

- Vi henger med gjennom vinteren nå, og det er veldig viktig på mange områder. Ikke minst på publikumssiden, der vi etter disse kampene mot Sveits og Kypros skal lage budsjetter for 2013. Du kan jo gjette forskjellen på null eller ett poeng, eller fire, som vi tok på de to siste kampene. Det er 15 millioner i forskjell, avslører Siem.

Han var blir som en sol der han sto i pressesonen etter kampen. Han utdyper de økonomiske anslagene slik:

- Nå kommer det flere på Ullevaal. Det er forståelig at folk uteblir fra kampene hvis vi ikke har sjanse (til å komme til VM), men nå har vi sjanse, og da kommer det flere. Vi har mange spennende kamper i 2013, og jeg tipper at vi tør budsjettere 15 millioner mer med seier enn vi hadde gjort med tap, sier han.

Nå kommer publikum
- Du ser for deg nærmest fullsatt Ullevaal i de kommende hjemmekampene i 2013?

- Jeg blir veldig forundret hvis det ikke blir masse folk mot Albania (i mars). Alle de neste kampene er våre viktigste. Så lenge man henger med, blir det sånn. Nei, det blir et meget spesielt 2013 for norsk landslagsfotball, sier Siem.

Disse hjemmekampene gjenstår for Norge i VM-kvalifiseringen:
22. mars: Norge-Albania
6. september: Norge-Kypros
10. september: Norge-Sveits
15. oktober: Norge-Island

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.