*Nettavisen* Sport.

- Dommeren kan ikke ha unngått å se det

FRELSEREN: Lionel Messi ventet lenge med å avgjøre kampen mellom Argentina og Iran. Foto: Jon Super (Ap / NTB scanpix)

Irans trener med klar tale etter overtidstapet.

23.06.14 02:54

ARGENTINA - IRAN 1-0:

Det ble en skikkelig tålmodighetsprøve for Argentina da Iran sto på motsatt halvdel i lagenes andre kamp i gruppespillet.

I over 90 minutter stanget og slet superstjerne fra Sør-Amerika med å score, og de var i tillegg heldige som unngikk baklengsmål.

Et rystet publikum i Belo Horizonte, der argentinerne naturlig nok var i flertall, trodde knapt det de så.

Men så dukket han opp. På overtid. Lionel Messi ladet skuddfoten litt utenfor Iran-feltet. Etter flere bom tidligere i kampen traff verdenstjernen der han skulle. Argentina fikk de tre poengene alle forventet de skulle ta. Helt i siste liten.

- Han er en avgjørende spiller. Når man har Messi på laget, så er alt mulig, sa Argentina-trener Alejandro Sabella.

- Ikke skuffet
Trenerkollega Carlos Queiroz hos Iran hadde naturlig nok ikke like god grunn til å smile. Laget hans imponerte voldsomt, og var uhyre nær et vinnermål og en historisk stor prestasjon for landet i VM.

Dommer Milorad Mazic unnlot å blåse straffe for Iran etter 54 minutter. TV-bildene viste en klar felling innenfor Argentinas felt.

- Det var to personligheter som utgjorde forskjellen i denne kampen: Dommeren og Messi. Jeg vil ikke si mer, sa Iran-trener Carlos Queiroz.

- Jeg er ikke skuffet. Jeg er veldig fornøyd med spillerne mine, fortsatte han.

Litt etterpå valgte Queiroz likevel å utdype den første uttalelsen.

- Dommeren sto fem meter unna. Han kan ikke ha unngått å se det. Jeg er både skuffet og frustrert. Jeg har rett til å si dette. Jeg håper jeg formulerte dette høflig og at jeg ikke blir straffet, sa Irans landslagssjef.

Til forskjell fra i åpningskampen mot Bosnia, fant Argentina-trener Sabella plass til Gonzalo Higuaín fra start.

Det ga argentinerne et fryktinngytende angrep på papiret. Sammen med Lionel Messi og Sergio Agüero skulle Higuaín sørge for målene mot den antatt langt svakere motstanderen.

Alene med keeper
Napoli-spissen Higuaín fikk kampens første store sjanse alene med Alireza Haghigi. Avslutningen var imidlertid ikke god nok til å overliste Iran-sisteskansen.

Heller ikke i resten av den første omgangen maktet storfavoritten å skaffe nettsus. Ezequiel Garay var nærmest da han headet over etter en dødball.

- Jeg er imponert over det Iran har vist de første 45 minuttene. Samtidig er jeg skuffet over det Argentina har vist så langt i VM, sa TV 2-ekspert Petter Myhre halvveis ut i kampen.

Ordene hans ble bare mer treffende etter sidebyttet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

STOPPET: Gonzalo Higuaín misbrukte muligheten alene med Irans målvakt tidlig i kampen. Foto: Martin Meissner (Ap / NTB scanpix)


Etter hvilen fortsatte det i samme spor for superstjernene lengst framme hos Argentina. Sergio Agüero fikk et godt innlegg fra venstreback Marcos Rojo, men mislyktes med nikke inn det første målet.

Ballen skled isteden av panna til Manchester City-profilen og forsvant ut mot motsatt sidelinje.

Straffe
Like ette spilte Iran seg til en gigantsjanse. Reza Ghoochannejad var uhyre nære ved å sjokkere publikummet i Belo Horizonte ytterligere, men stupheadingen ble stoppet av keeper Sergio Romero.

Fakta

Spillerbørs

Argentina slapp unna med skrekken. Det samme var tilfellet like etter. Fulham-spiller Ashkan Dejagah ble felt da han var på vei gjennom Argentina-forsvaret.

Etter å ha sett reprisene var ikke TV 2s kommentatorer i tvil.

- Iran blir snytt for straffespark, konstaterte Øyvind Alsaker.

Selv ikke Lionel Messi hadde stilt inn finsiktet. I første omgang skjøt han et frispark fra god posisjon over målet. Etter Irans gode periode avanserte VMs aller største stjerne med ballen fram mot 16-meteren.

Situasjonen var til forveksling lik da han scoret mot Bosnia for en knapp uke siden. Men denne gangen gikk skuddet utenfor.

Petter Myhre etterlyste bytter i Argentinas mannskap, men Alejandro Cabella holdt på sine betrodde.

Minuttene tikket avgårde, men uten at det ble scoringer i Belo Horizonte.

Fire minutter før full tid fikk Reza Ghoochannejad enda en stor mulighet til å gjøre flausen total for sine langt mer kjente motstandere.

En utsøkt gjennombruddspasning fant Iran-spissen som til daglig spiller for Charlton.

Ghoochannejad fikk relativt bra treff, men dessverre for ham og landsmennene manglet avslutningen kraft nok til å passere Romero.

At Iran ikke fikk mål ble bare enda verre dem å svelge da Lionel Messi senket dem på overtid.

Annonsebilag