*Nettavisen* Sport.

- Dommeren snyter oss for seieren

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Sinne og frustrasjon i Brann-leiren etter det dramatiske tapet i Molde.

06.04.10 11:50

MOLDE - BRANN 3-2:

MOLDE (Nettavisen): - Det er ikke mulig av dommeren ikke å se at det er straffe. Det er fullstendig håpløst, sier en forbannet Erik Huseklepp.

- Har du snakket med dommer Espen Berntsen om straffeepisoden etter kampen?

- Nei, det er ingen vits. Det går ikke an å snakke med han, sier Huseklepp.

Situasjonen Huseklepp sikter til, skjedde på 0-1 – og kunne ha endret kampbildet på Molde Stadion. Huseklepp dro seg forbi Marcus Andreasson, men ble holdt igjen av Moldes svenske midtstopper.

- Det er jo en soleklar straffe. Det er utrolig kjedelig at dette skal skje, når vi spiller en så god kamp borte mot Molde. Det er ikke noe gøy, sier en svært skuffet Huseklepp.

Les alt om fjerde serierunde her: Endelig våknet Molde

Urettferdig behandlet
Brann føler seg også urettferdig behandlet av dommer Espen Berntsen i reduseringsmålet til Molde. Hjemmelaget tente et lite håp om poeng etter at Daniel Berg Hestad på elegant vis stusset inn 1-2-redusering etter en presis Magne Hoset-corner like før pause.

- En moldespiller hindrer Håkon Opdal på streken og skulle ha blitt blåst av for offside, sier Steinar Nilsen til Nettavisen.

Også Opdal var sint på dommer Berntsen etter episoden.

- Kristoffer Vatshaug stenger meg inne og jeg har ikke mulighet til å komme ut i feltet, sier en frustrert Opdal.

- Dommerfeil som avgjør
Brann-trener Steinar Nilsen føler at Berntsen frarøvet Brann tre etterlengtede poeng i Rosenes by.

- Det er veldig tungt og spesielt når slike avgjørende situasjoner går imot oss, sier Nilsen.

- Det er soleklar straffe til Erik (Huseklepp). Andreasson henger seg på Huseklepp. Den er åpenlys. Og det er offside på Moldes 1-2-redusering. Det er ikke noe å diskutere, sier Brann-treneren som øynet håp om tre poeng i Molde etter å ha ledet 2-0.

- Det er dommerfeilene som gjør at vi ikke drar hjem med tre poeng i kveld, Det er jævlig kjedelig, sier Nilsen..

Det ble en kamp med to ansikter. Med Erik Huseklepp i hovedrollen kjørte Brann livsfarlige overganger på et vaklende Molde-forsvar før hvilen. Eirik Bakke og Tijan Jaiteh kneblet fullstendig hjemmelagets offensive kraft på midten i form av Magne Hoset og Makhtar Thioune. I forsvar regjerte Yaw Amankwah og holdt kontroll på Baye Djiby Fall.

Tidlig ledelse
Brann gikk opp i ledelsen allerede etter to minutter spill etter en gedigen tabbe av en søvnig Vegard Forren. Molde-midtstopperen virket å ha full kontroll ved hjørneflagget, men bak kom Erik Huseklepp og snappet ballen fra Forren. Huseklepp la rolig inn til Petter Vaagan Moen som med høyrefoten plasserte ballen kontrollert i Ben Amos venstrehjørne.

I det 24. minutt var det klart for 2-0 til Brann. Denne gangen var det Vaagan Moen som var servitør for Huseklepp. Vaagan Moen slo en brilijant pasning over Molde-forsvaret. En Huseklepp liggende på offsidegrensen sprang fra Marcus Andreasson og satte ballen kontant i mål med venstrefoten.

Molde reduserte med Daniel Berg Hestad like før pause.

Underbar Moström
I andre omgang endret det dramatiske oppgjøret fullstendig karakter. Og denne gangen var det hjemmelagets stjerne som skulle ta grep. Magne Hoset utlignet Branns ledelse med en fantastisk enkeltmannsprestasjon. Fra midten av banen tok Hoset med seg ballen, driblet seg fri fra Eirik Bakke og banket ballen vakkert i mål fra nærmere 25 meter.

Tjue minutter før slutt sendte Mattias Moström Molde i ekstase. Svensken fikk drømmetreff og avgjorde kampen med et utsøkt volleyskudd utenfor sekstenmeteren.

- Det var helt fantastisk, ja underbart, å avgjøre en slik kamp, sier Moström.

Les alt om fjerde serierunde her: Endelig våknet Molde

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.