RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

- Dommeren var skuffende

Sist oppdatert:
Manchester United gikk på en smell mot Wigan.

WIGAN - MANCHESTER UNITED 1-0:

Svært få hadde forventet noe annet enn borteseier og tre nye poeng for titteljagende Manchester United i onsdagens møte med nedrykkstruede Wigan.

Roberto Martinez' menn har nemlig aldri tatt så mye som et poeng mot United og sto med 0-21 i målforskjell på lagenes fem siste møter.

Dommeren i fokus
Victor Moses var imidlertid sikker på at han hadde sprukket nullen da han steg til værs og stanget ballen i nettet etter et hjørnespark. Wigan-spissen jublet som besatt, mens Ryan Giggs slo hendene sammen og forbannet seg over det han trodde var et baklengsmål.

Alle trodde det var mål, men det ingen hadde fått med seg var at assistentdommeren sto oppe med flagget.

Han markerte trolig fordi han mente Gary Caldwell var for aktiv i duellen med David De Gea inne på streken og at han dermed hindret keeperen i å gjøre et forsøk på å redde.

På sidelinjen sto Roberto Martinez og ristet på hodet og skjønte ingenting av dommerens avgjørelse.

United var svake i den første omgangen og kunne prise seg lykkelig over å gå inn til hvilen med 0-0. Der ventet trolig en lynende forbannet Alex Ferguson.

United ropte på straffe
Uansett hva skotten sa til sine elever ved pause, så det ikke ut til å hjelpe nevneverdig. For allerede etter fem minutter av den andre omgangen, fintet Shaun Maloney bort Wayne Rooney og limte ballen i det borterste krysset til enorm jubel fra hjemmepublikummet.

Denne gangen var det United sin tur til å føle seg snytt av dommeren, da målet kom etter en corner som aldri skulle vært gitt.

Wigan, som kjemper for livet for å overleve i Premier League bryr seg nok imidlertid lite om det og tar imot det de kan få av hjelp.

United-spillerne ble ikke mindre forbannet da Phil Jones fyrte et hardt innlegg rett i hånden til Maynor Figueroa inne i sekstenmeteren. Assistentdommeren hadde god innsikt til situasjonen, men valgte å ikke markere for straffespark til United-spillernes store fortvilelse.

- Skuffende dømming
Sir Alex Ferguson var ikke i tvil om at United ble snytt for straffe i denne situasjonen.

- Figueroa handset, og det var ikke slik at han var nær ballen da den ble slått inn. Han var 15 meter unna han som slå innlegget - det var klar straffe, sa en skuffet Ferguson til Sky Sports.

Skotten er ikke enig med de som hevder at de store lagene får fordeler av dommerne.

- Noen sier storlagene får avgjørelsene med seg, men vi fikk ikke noenting. Phil Dowd hadde en skuffende kveld, han fikk aldri taket på kampen.

Avstanden ned til City minker dermed til fem poeng for United, mens Wigan klatrer over streken etter tre livsviktige poeng i kampen mot nedrykk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere