RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dommerne har ikke vært dårlige

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
To serierunder. Seks meget tvilsomme og direkte avgjørende dommeravgjørelser. - Men dommerne har ikke vært dårlige, sier dommeransvarlig i Norges Fotballforbund, Reidar Bjørnestad.

Første serierunde: Brann snytt for det som kunne gitt 1-0 mot Rosenborg da dommeren mente at de tok et indirekte frispark for raskt. Samme runde: En helt gal offside-avgjørelse ødela en gigant-sjanse for Sogndal mot Ham-Kam. I Skien fikk Odd Grenland et feilaktig straffespark som ga scoring, til tross for at forseelsen skjedde utenfor 16-meteren.

Andre serierunde: Raoul Kouakou ble utvist etter to gule kort mot Stabæk. Selv Stabæk-folk mente at avgjørelsen var for streng. Samtidig på Hamar: Geir Frigård headet inn det han trodde var 1-0 mot Tromsø, men Terje Hauge annullerte for det som må ha vært tidenes minste knuff.

Mandag kveld: Tom Henning Hovi klatret opp på Tommy Berntsens skuldre før han ga VIF 1-0 mot Lyn.

- Diskutable enkeltepsioder
- Det har vært diskutable enkeltepisoder, men dommerne har på ingen måte vært dårlige til nå, sier dommeransvarlig Reidar Bjørnestad til TV 2 Nettavisen.

Det var voldsomme utbrudd mot dommer Terje Hauge fra Ham-Kam-benken i søndagens kamp. Nå maner Bjørnestad til besinnelse.

- Det de gir uttrykk for, er det man føler der og da. En spiller eller trener kan føle seg urettferdig behandlet, men det man mener til å begynne med, behøver ikke være riktig hvis man får lent seg tilbake og tenkt seg om. Norsk fotball hadde vært tjent med at alle tenkte seg om i ti sekunder eller ett minutt før man uttalte seg om noe, sier han videre.

Etterlyser aksept
- Jeg har forståelse for det stresset trenere lever med, men jeg hadde satt veldig pris på om de hadde vist aksept for det stresset dommerne dømmer under. Dommere er mennesker, og prøver å forvalte et regelverk. Som mennesker må de ta en avgjørelse slik de oppfatter situasjonen der og da. Så kan man diskutere om det var en rett eller gal avgjørelse, men dommerne har ikke vært dårlige til nå i årets Tippeliga, sier Bjørnestad videre.

PS: TV 2 Nettavisen vil påpeke at Bjørnestads uttalelser kom før Lyn-Vålerenga mandag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere