RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dopet ned lagkameratene

(Pa Photos)
Sist oppdatert:
Flere ble syke, én krasjet med bilen etter kamp. Men laget vant kampen de skulle tape...

Søndag kommer det nye avsløringer rundt «calcio scommesse», kampfiksingskandalen i italiensk fotball.

Det dreier seg om tredjedivisjonskampen mellom Cremonese og Paganese 14. november i fjor, kampen som ble oppstarten på skandalen som nå ombefatter lag som Milan, Siena, Atalanta og Napoli.

Og i fokus står Cremoneses keeper Marco Paoloni.

Sovnet bak rattet
Keeperen beskyldes nå for å ha dopet ned lagkameratene med sovemiddelet Minias før kampen mot Paganese, for at hans lag skulle tape kampen, ifølge svenske Aftonbladet.

På det tidspunktet ledet Cremonese divisjonen, mens Paganese lå nede på jumboplass. Flere personer skal imidlertid ha satset store penger på at bortelaget tok en meget overraskende seier, og det taler ikke for Paolonis sak at han i fjor høst skyldte store pengesummer til Massimo Erodiani.

Sistnevnte eier flere spillehaller i Italia, og er en nøkkelperson i skandalesaken som nå rulles opp.

Faktum er uansett at flere av Cremoneses spillere følte seg dårlige under og etter kampen. En av spillerne krasjet dessuten med bilen på vei hjem etter kampen, idet han holdt på å sovne bak rattet.

- Det var bare flaks at ingen ble skadd, konstaterer forhørslederen i saken.

- Spilleavhengig
Etter matchen ble ledelsen i Cremonese mistenksomme, og leverte urinprøver fra flere spillere til sykehuset i Pavia. Der ble det funnet spor av søvnmiddelet, og saken ble tatt videre til politiet.

Saken har rullet videre som en snøball, og den tidligere landslagsspilleren Giuseppe Signori er en av dem som er tiltalt for kampfiksing.

Marco Paoloni hevder imidlertid at han ikke har gjort noe galt.

- Jeg er uskyldig, sier keeperen, som under hele det seks timer lange forhøret på fredag holdt godt fast på et bilde av sin kone og datter.

- Min klient er spilleavhengig, men har ikke gjort det han er blitt anklaget for, hevder hans forsvarer Emanuela Di Paolo.

Skyldig eller ikke; gamblerne som satte penger på at Paganese skulle sjokkere Cremonese og vinne kampen, gikk på en aldri så liten smell. På tross av sovemiddelet, som ble puttet i spillernes vannflasker, vant Cremonese kampen 2-0.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere