RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dopingsnakk var bannlyst

(RAI Due/TV 2)
Sist oppdatert:
Steinar Nilsen reagerer med vantro på sjokkbildene av Fabio Cannavaro. - Jeg nekter å tro at han har gjort noe galt, sier den tidligere Italia-proffen.

TV-bildene av Fabio Cannavaro som får injisert preparatet neoton skaper raksjoner. Det var kanalen Rai som torsdag viste bilder av hvordan det italienske landslagets kaptein fikk en sprøyte som inneholdt middelet neoton før Uefa-cupfinalen mot Marseille i 1999. Cannavaro spilte den gang i Parma.

Neoton står ikke på Wadas dopingliste, men inneholder stoffet kratin, som inngår i flere såkalte «dop-cocktailer». Bildene av Cannovaro har blåst nytt liv i debatten rundt systematisk doping i fotball, og de etiske aspektene rundt det å injisere stoffer rett i blodet i forkant av kamper.

Se innslaget på web-TV

- Veldig rart
Steinar Nilsen var proff i Milan og Napoli i perioden 1997 til 2001. Han så aldri noe mistenkelig selv, og tror ikke Fabio Cannavaro har gjort noe han ikke burde.

- Fabio Cannavaro er voldsomt profesjonell. Jeg nekter å tro at han har gjort noe galt. Jeg synes dette høres veldig rart ut, sier Steinar Nilsen til TV 2 Nettavisen.

- Vi snakker tross alt om de mest meritterte spillerne i Italia, og jeg synes det høres merkelig ut at de skulle filme seg selv mens de doper seg.

Bannlyst
- Det hevdes i samme innslaget at samtlige klubbleger i Serie A bevisst og systematisk satte sprøyter på spillerne. Så du noe til det i din tid i Serie A?

- Nei, jeg så aldri noe slikt selv. Jeg opplevde tvert imot det motsatte. Det var bannlyst å snakke om noe som hadde med injeksjoner å gjøre. Særlig i Milan var alt snakk om doping som å banne i kirken, sier Nilsen, som i dag er hjelpetrener i Tromsø.

Nilsen understreker at selv om det skulle vise seg at Cannovaro faktisk har fått injisert stoffet Neoton, er det ikke dermed sagt at han har gjort noe forbudt.

- Man refererer til et middel som ikke har vært på dopinglisten. Det er viktig å ha i bakhodet at det ikke er forbudt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere