RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DRØMMEN: Håvard Nielsen lever guttedrømmen som fotballproff.
DRØMMEN: Håvard Nielsen lever guttedrømmen som fotballproff. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)

- Drømmer om å spille for Manchester United

Håvard Nielsen håper han en dag spiller for favorittlaget.

BRAUNSCHWEIG (Nettavisen): Håvard Nielsen ble i januar lagkamerat med Omar Elabdellaoui i Eintracht Braunschweig, og den norske lysluggen har raskt funnet seg til rette i sin nye klubb.

Han har vært fast inventar på laget siden han meldte overgang, og Braunschweig-fansen har allerede trykket ham til sitt hjerte.

Selv om han ikke har funnet veien til nettmaskene i sine første kamper for klubben, har den tyske fansen satt pris på arbeidsmoralen og innsatsen som unggutten har lagt ned for klubben.

-Ja, jeg føler jeg har blitt veldig godt tatt i mot her. Jeg trives veldig godt så langt, sier Nielsen til Nettavisen.

Et steg opp
Etter en trøblete høstsesong for Red Bull Salzburg, fant den norske landslagsspilleren ut at det var på tide med nye utfordringer. Veien gikk til Bundesliga og Braunschweig, i en låneavtale som varer i halvannen sesong.

Og han er selv klar på hvorfor han valgte nettopp den tyske klubben.

- Det er det at de spiller i Bundesligaen. Det er selvfølgelig en stor ting, det er en strålende liga. Jeg tenkte at jeg kunne få sjansen til å spille mye, liksom. Det var det jeg følte jeg måtte ha.

I Salzburg ble han etter hvert tredjevalg på spissplass, og fikk mindre og mindre spilletid.

- I Salzburg fikk jeg ikke spille like mye som jeg følte jeg burde. Da var det perfekt å komme hit og få spille fast, i en bedre liga enn Østerrike.

Saken fortsetter under bildet.

NIELSEN ER glad for spilletiden han får i Braunschweig.

Fortjente mer
Nielsen fikk en fantastisk start på karrieren i Salzburg, og scoret hat trick i en av sine aller første kamper for klubben. Etter det ble det begrenset med scoringer, og spilletiden ble etter hvert redusert til et minimum av det han selv ønsket.

- Jeg fikk en veldig fin start i Salzburg og fikk spille veldig mye. Jeg startet som spiss der, men så ble jeg flyttet ut på kanten. Jeg følte at det gikk helt greit, men det var liksom ikke noe mer enn det. Det var bare greit. Det holder ikke i en slik klubb som Salzburg, som har så mye ressurser. De eies av Red Bull og har mye penger, forteller en åpenhjertig Nielsen.

Den østerriske klubben ønsket også å beholde ham videre.

- De ønsket å beholde meg der. De sa ikke at jeg måtte gå, men det var bare det at jeg følte jeg måtte spille mer, og få fast spilletid for å ta videre steg. Det skjønte de også, og når jeg fikk sjansen til å spille i en bedre liga, så var det egentlig perfekt for meg. Nå har jeg sjansen til å vise meg frem og ta videre steg.

Har en drøm
Nielsen mener Braunschweig er et perfekt sted for ham til å utvikle seg videre som fotballspiller.

Saken fortsetter under bildet.

TRIVES: Håvard Nielsen trives i Braunschweig. Her er han på trening for klubben.


- Jeg skal være her i halvannen sesong nå. Kontrakten min med Salzburg er ut 2016. Jeg blir med ned hvis de rykker ned. Planen er å være her i halvannen sesong, og målet er bare å spille mye og være god mens jeg er her.

- Hvilke mål har du satt deg for tiden etter Braunschweig, hvis alt går etter planen her?

- Spille mest mulig og utvikle meg her. Så får vi se hva som skjer. Gjør jeg ting bra nok her, så kan alt skje, egentlig.

Og det er spesielt én liga han drømmer om å spille i. Premier League.

- Jeg liker eneglesk fotball, og der er det Manchester United som gjelder. Akkurat nå om dagen er ikke det så jævla kult, for de sliter litt. Men det er klubben min. Jeg har nok en drøm om en dag å spille for dem, forteller en ærlig Nielsen.

Han forteller at han ikke vil bli skuffet om han ender opp med å fortsette karrieren i Salzburg.

- Nei, for det er et bra lag. Men det er viktig for meg å spille mye, det er der jeg er nå. Jeg trenger den selvtilliten og følelsen av å være viktig for et lag, den hadde jeg ikke der, avslutter Nielsen.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere