RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

- Du er homo, den største homoen av alle, din sigøyner

Sist oppdatert:
Fotballspiller skjelte ut dommer på det groveste.

Adelaide United-spiller Antony Golec (21) har muligens stått for tidenes verste tirade mot en dommer, melder FourFourTwo.

Det skjedde etter forrige helgs oppgjør mellom Melbourne Victory og Brisbane Roar, som Golec fulgte med argusøyne.

Dommer Ben Williams ga marsjordre til to av Melbournes spillere, noe Golec tydeligvis var svært uenig i, og på Twitter lot han dommeren få høre det.

«Ben Williams, den verste dommeren noensinne», var det første han skrev.

Kokte over
Men det stoppet ikke der. Golec fulgte opp med følgende twittermelding noen minutter senere. Og nå kokte det over for 21-åringen.

«Ben Williams, du er homo, den største homoen av alle, din sigøyner», skrev Golec.

Det er mulig det kommer som en overraskelse på Golec, men er det noen som bør passe på hva de skriver på Twitter, er det profilerte personer. Og Golec er et kjent navn i australsk fotball.

Adelaide United hadde selvsagt fått med seg det han ytret på det sosiale nettstedet, og klubben var raskt ute med en beklagelse.

- Vi er ekstremt skuffet over at Antony har satt seg selv i denne posisjonen. Han beklager virkelig det som skjedde. Antony har fått beskjed fra klubben om å sende et brev til Ben Williams, der han må unnskylde kommentarene han kom med i sin tweet, sto det i pressemeldingen Adelaide United sendte ut.

- Et uhell
I et intervju med FourFourTwo sier Golec at det hele var et uhell, og ikke ment å bli lest av omverdenen.

- Da jeg så Melbourne Victory mot Brisbane Roar lørdag kveld, sendte jeg det jeg trodde var en privat Twitter-melding til min bror, sier han ifølge Australian FourFourTwo.

- Jeg innser at det jeg gjorde var dumt, og at Ben Williams har all rett til å føle seg fornærmet og krenket. Jeg ber om unnskyldning til Ben for det stresset min twittermelding kan ha skapt for ham, sier Golec.

Klubben har nå stilt et ultimatum overfor Golec.

- Jeg har fått klar beskjed fra Adelaide United om at flere overtredelser av slik art vil medføre at kontrakten min blir terminert, sier han.

Terapi
Det australske fotballforbundet har nå bestemt at Golec suspenderes for å ha brakt fotballen i vanry, og 21-åringen er idømt tre kampers suspensjon. Han må kun sone én av kampene, hvis han går i terapi for å få bukt med sin homofobi.

Så gjenstår det å se om Golec drar nytte av terapien. Twitter har trolig uansett fått én bruker mindre ...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere