RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du er utakknemlig, Rooney!

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Superspissen får passet påskrevet av gammel kjenning.

I oppgjøret mot Ukraina fikk Wayne Rooney sin første EM-kamp for England og Manchester United-spissen benyttet anledningen til å dytte kula i mål.

Spissen måtte stå over de første gruppespillkampene på grunn av et rødt kort han hadde pådratt seg i vinter.

Før han kom på banen i mesterskapet hadde Rooney fått mest oppmerksomhet for sin nye sveis, og kommentarer om tidligere landslagssjef Fabio Capello.

- Utakknemlig
United-spissen gikk langt i sin kritikk mot Capello, og hevdet blant annet at flere av instruksjonene til italieneren ble misforstått av spillerne.

Rooney mente at mye av meningen i det Capello sa ble borte i oversettelsen fra italiensk til engelsk.

- Vi slapper mer av nå som trenerstaben snakker engelsk. Ikke noe av det som blir sagt blir borte i oversettelsen. Vi skjønner hva manageren vil, sier Rooney ifølge Eurosport.

Italo Galbiati, som var assistent under Capello på det engelske landslaget, liker ikke det han har fått høre fra Wayne Rooney. Han mener utspillet var unødvendig av spissen.

- Han er utakknemlig. Capello gjorde seg både fortstått og respektert. Fotball har kun ett språk, ballen. Rooney har ingenting å lære oss, sier han ifølge Radio Ies.

- Snakker ikke engelsk
Galbiati tror også det er Italia som vil dra det lengste strået i EM-kvartfinalen mot nettopp England søndag kveld.

- England er et solid lag, de er sterke og kan kontre. Men Italia vinner 1-0. Antonio Cassano scorer. Steven Gerrard er en god kaptein, men jeg foretrekker Daniele De Rossi, sier han.

Capello har tidligere vært ute å kommentert påstandene fra Rooney. Den tidligere manageren antydet at Rooney kanskje var litt treg.

- Når jeg snakket, så skjønte alle hva jeg sa. Men i ny og ne, når jeg forklarte taktikk og slike ting, så gikk det ikke så bra, sier Capello ifølge Daily Mail.

- Det kan kanskje ha noe med at Rooney ikke snakker engelsk å gjøre. Han skjønner i hvert fall ikke engelsk, fortsetter Capello.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere