RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du kan ikke bytte generaler

Foto: Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Terry Venables har sterke meninger om den ledige trenerjobben hos det engelske landslaget.

Den tidligere landslagstreneren ber det engelske fotballforbundet (FA) om å få opp farten i arbeidet med å finne Fabio Capellos etterfølger. Det samme har de tidligere landslagsspillerne Gary Neville og Bryan Robson gjort.

Trioen har kanskje et poeng?

- Trenger tid
FA har ifølge The Independent ennå ikke tatt kontakt med Harry Redknapp, Tottenham-manageren som er favoritt til å få jobben. Forrige måned uttalte generalsekretær Alex Horne at utnevnelsesprosessen ville starte mot slutten av sesongen.

Europamesterskapet i Polen og Ukraina starter om bare 63 dager. England er i gruppe med Frankrike, Sverige og Ukraina.

- Jo mer tid du får, jo bedre er det. Jeg ser ingen fordel med å komme inn i siste øyeblikk. Den nye treneren må bli kjent med disse spillerne, ikke bare basert på hva han har sett, men også basert på hvordan de fremstår og hva de føler er viktig. Han må virkelig bli kjent med individene, sier Venables ifølge The Independent.

Tankegangen til FA er at det spiller liten rolle om manageren utnevnes nå i stedet for i mai, ettersom det ikke spilles landskamper før 26. mai, og ettersom det i Redknapps tilfelle er liten sjanse for at treneren forlater sitt klubblag før sesongslutt.

Håper på engelskmann
Venables håper at neste landslagssjef har engelsk pass.

- Du kan satse på hvem du vil i Champions League og Premier League, men internasjonalt er dette som det var i krigene. Du kan ikke bytte generaler. Du må satse på en av dine egne. Spania og Tyskland satser alltid på en av sine egne. Jeg vil heller tape med en engelskmann, sier Venables.

Gary Neville er opptatt av friksjonen mellom John Terry og Rio Ferdinand, som oppsto da Rios lillebror Anton anklagde Terry for rasistisk hets. Den saken skal opp for domstolen etter EM-sluttspillet.

- Det er noe som ulmer for tiden. Det er situasjoner som ikke håndteres. Det er spillerproblemer rett før turneringen, det er managersituasjonen og EM kommer ganske snart, sier Neville.

PS. Hvis du lurer på hva Terry Venables jobber med for tiden, kan du lese mer om det her. Han gjorde nemlig comeback denne uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere