*Nettavisen* Sport.

- Du kunne se forskjellen

Foto: Getty Images / All over Press

Chelsea-spillerne gikk i seg selv ved pause.

19.12.12 23:05

LEEDS - CHELSEA 1-5:

Chelsea tok et nytt steg mot finalen i ligacupen da Leeds ble slått 5-1 i kvartfinalen på Elland Road onsdag kveld.

Det startet bra for vertene da Luciano Becchio satte inn 1-0 i førsteomgang, men Juan Manuel Mata, Branislav Ivanovic, Victor Moses, Eden Hazard og Fernando Torres sørget imidlertid for at gjestene tok enkelt seg videre.

- Alle trofeer er viktige
Frank Lampard spilte hele kampen for Chelsea og var godt fornøyd med at laget slo tilbake etter kalddusjen i førsteomgang.

- Vi giret opp i den andre omgangen. Vi var treige i starten, men da vi spilte med tempo, kunne du se forskjellen. Vi gikk i oss selv ved pause, og det tidlige målet ga oss energien vi trengte til å vinne, sier Lampard ifølge BBC.

Ligacupen blir av mange sett på som en mindre viktig turnering, men Lampard forsikrer om at Chelsea vil gi alt for å nå finalen.

- Alle trofeer er en stor greie for oss. Når vi ser tilbake på karrierene våre etter vi har lagt opp, vil vi alltid huske alle turene til Wembley, sier Lampard.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Klassekontring
Hjemmelagets scoring kom på en glimrende kontring etter at David Luiz hadde slått vekk ballen på vei framover i banen.

Angrepsvillige Leeds-spillere stormet i angrep og etter et glitrende innlegg med utsiden av foten fra Jerome Thomas, kunne Becchio plassere ballen i hjørnet bak en utspilt Petr Cech.

Championship-laget vartet til tider opp med flott angrepsfotball, men etter hvert kom kvalitetsforskjellen på lagene til syne.

I alle fall på resultattavla.

Enveiskjøring
Juan Mata ga Chelsea en drømmestart på den andre omgangen da han plasserte inn utligningen etter 46 minutter.

Leeds-keeper Jamie Ashdown fikk en hånd på ballen og burde kanskje klarte å holde det skuddet ute.

Et drøyt kvarter senere fant Frank Lampard hodet til Branislav Ivanovic på en corner fra venstre, og serberen stanget inn 2-1 for gjestene.

Da Victor Moses økte ledelsen to minutter senere, var det ikke lenger noen tvil om hvem som kom til å rappe til seg semifinalebilletten.

Innbytter Eden Hazard satte inn 4-1, før han noen minutter senere serverte Fernando Torres, som på åpent mål satte inn den siste spikeren i kista med 5-1.

Fra før er Bradford, Aston Villa og Swansea klare for semifinale i ligacupen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.