RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du trenger ikke veie 100 kilo

INN SENTRALT: Stefan Johansen er trolig tilbake i favorittposisjonen mot Russland.
INN SENTRALT: Stefan Johansen er trolig tilbake i favorittposisjonen mot Russland. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Dette har Stefan Johansen lært i Celtic.

Stefan Johansen ble benyttet ut til høyre mot Frankrike i en rolle midtbaneeleganten sjelden spiller i. Trolig flyttes Celtic-spilleren inn sentralt mot Russland lørdag.

Det var på sentral midtbane hvor Vardø-gutten i fjor styrte Strømsgodset til seriegull. Samme posisjon har 23-åringen fått hos de skotske seriemesterne.

- Det er lenge siden jeg har spilt i den rollen. Her ligger man jo litt mer sentralt i banen, men det var uvant med tanke på posisjonering og relasjoner. Det er ikke så ulikt fra å spille sentralt når man er mellomromskant. Det er noe jeg kan jobbe med. Vi er i utvikling på det. Det handler om å få satt relasjonene offensivt. Da kan det bli bra, sier Johansen til NTB om rollen han hadde i 0-4-tapet mot Frankrike.

- Får du gitt ditt beste ute til høyre?

- Jeg gir mitt beste uansett. Det er litt uvant posisjon, men Per-Mathias og jeg prater om det. Det kan være at det blir der, eller sentralt. Jeg mener det bare er positivt at du kan spille i flere posisjoner. Det er til det beste for laget., og jeg gir jeg alltid mitt beste, forsikrer finnmarkingen som torsdag trente sentralt på midtbanen.

- Graver oss ikke ned
Han sitter igjen med det samme inntrykket som de fleste andre etter kalddusjen i Saint-Denis.

- Til tider var det brukbart, men vi skapte ikke nok i de offensive relasjonene og du skal aldri slippe inn fire mål, heller ikke mot et lag som Frankrike. Det skal du bare ikke. Vi har mye å lære, men vi graver oss ikke ned. Selv om mange har meninger om landslaget. Vi har en hel nasjon som bryr seg om laget og som har både positive og negative meninger. Vi står sammen og er enig om å se på dette som en læringsmåte. Nå vet vi hvor listen ligger og det er dit vi strever for å komme, sier Johansen.

Han tenker likt som sjefen Per-Mathias Høgmo. Alt i vår og sommer er læring foran høstens EM-kvalik hvor Italia er første motstander på Ullevaal 9. september.

Mistet manageren
Selv sier playmakeren at han har lært mye etter overgangen fra norsk til skotsk fotball.

- Det handler om tempoet. Jeg er blitt raskere i det jeg gjør. Du har mye mindre tid og må stå imot på en helt annen måte i duellene. Jeg er blitt råere på tempo og styrke, selv om du ikke trenger å veie 100 kilo for å stå imot på styrkesiden, handler det om å finne de rette måtene å styre det på. Det er en fantastisk læring. Jeg trener med fantastiske spillere som har spilt i Champions League i en årrekke, sier den tidligere Bodø/Glimt-spilleren.

Når han kommer tilbake til Celtic, venter en ny hverdag på treningsfeltet. Suksessmanager Neil Lennon har gitt seg.

- Det er veldig synd. Det var han som hentet meg. Sånn sett er det veldig synd, for han ga meg sjansen fra dag en. Jeg er helt sikker på at han lykkes uansett hvor han går. Han har vunnet tre ligagull på fire sesonger. Nå kommer det en ny manager og jeg skal bite meg fast på laget da også, sier Johansen til NTB. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere