*Nettavisen* Sport.

- Du vil angre resten av livet

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

Manchester City og Arsenal leverte fotballunderholdning fra øverste hylle.

14.12.13 18:10

MANCHESTER CITY - ARSENAL 6-3:

Manchester City tok imot Arsenal til toppkamp på Etihad Stadium lørdag formiddag, og for en kamp det skulle vise seg å bli.

Den ene verdensklasseprestasjonen etter den andre førte til at resultattavla viste 6-3 til hjemmelaget da dommer Martin Atkinson puttet fløyta i munnen og blåste av kampen etter 90 minutter.

- Makelaus kamp! Enten ser du Manchester City - Arsenal nå eller så går du glipp av en opplevelse du vil angre på resten av livet, skrev TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid på Twitter mens målene rant inn i Manchester.

Sergio Agüero, Alvaro Negredo, Fernandinho (2), David Silva og Yaya Touré scoret målene for Manchester City. Theo Walcott scoret to av Arsenals mål, mens Per Mertesacker satte inn det siste.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

- Gir dem fem mål
City-manager Manuel Pellegrini var selvsagt godt fornøyd med seieren, men mener laget må heve seg i bortekampene for å kjempe om tittelen.

- Vi vil alltid gå for tittelen. Vi har ikke hatt gode resultater borte, men vi er i ferd med å finne vår stil. På slutten av sesongen får vi se hvem det beste laget er, sa Pellegrini ifølge BBC.

Om Sergio Aguero, som gikk av banen med skade, sa han følgende:

- Sergio skal til legen. Det virker som det er et problem med leggen, men jeg vet ikke hvor mange uker det blir snakk om.

Arsene Wenger var selvsagt ikke like fornøyd med resultatet.

- Det er en dårlig dag, men ikke noe mer enn det. Vi slapp inn seks mål, mistet disiplinen vår og var for åpne da Flamini ble tatt ut. Av seks mål, ga vi dem fem. Man kan ikke si at de ikke fortjente målene. Vi må tilbake til realiteten og for oss handler det om å forsvare seg sammen. Det gjorde vi ikke i dag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters / NTB Scanpix

Fantastisk førsteomgang
Et kvarter tok det før Manchester City åpnet ballet og satte inn 1-0 etter et hjørnespark fra Samir Nasri. Ballen ble stusset videre av Martin Demichelis og satt i mål av Sergio Kun Aguero på hel volley. Laurent Koscielny hadde jobben med å markere argentineren, men sov i timen og ble hardt straffet.

- Koscielny er helt ute og kjøre. Han vet ikke hvor han er, kommenterte John Carew i TV 2s studio i pausen.

Arsenal så ut til å være i trøbbel, og Alvaro Negredo var nær ved å øke til 2-0 etter et nydelig forarbeid av midtstopper Vincent Kompany. Skuddet gikk imidlertid utenfor mål.

Etter en drøy halvtimes spill skulle ligalederen slå tilbake. Yaya Touré mistet ballen midt på banen, og Arsenal satte full fart i angrep. Ballen havnet ute på kanten og Mesu Özil, som slo ballen inn til Theo Walcott. Via Demichelis satte lynvingen ballen i nettet bak en forfjamset Costel Pantilimon.

Touré var involvert og gjorde det på et vis godt igjen da City tok tilbake ledelsen noen minutter senere. Ivorianeren slo ballen ut til Paolo Zabaleta, som trillet ballen inn til Alvaro Negredo. Spanjolen var klinisk i avslutningsøyeblikket og sørget for 2-1 til City ved pause.

I samme situasjon pådro Laurent Koscielny seg et dypt kutt i kneet og måtte forlate banen. Thomas Vermaelen kom inn på stopperplass.

Underholdningen fortsatte
Rett etter pause sank stemningen på Etihad betraktelig i noen minutter da Sergio Agüero lå nede med skade. Også argentineren måtte tas av banen og ble erstattet av Jesus Navas.

Hjemmelaget fortsatte likevel å kjøre på, uten sin toppscorer. Etter 51 minutter havnet ballen hos Fernandinho, som vakkert skrudde inn 3-1 bak Wojciech Szczesny.

Theo Walcott hadde imidlertid ingen planer om å la Manchester City stikke fra og hjalp Arsenal tilbake i kampen, med en fantastisk scoring etter 63 minutter. På ekte Thierry Henry-vis curlet han ballen helt oppe i hjørnet til 3-2.

Men så var det disse små teknikerne til Manchester City, da. Hjemmelaget vartet opp med nok et fantastisk angrep bare minutter etter at Arsenal hadde utlignet. Jesus Navas kjørte show på høyrekanten for han fant David Silva, som satte ballen i mål.

Til tross for en tomålsledelse mot topplaget, fortsatte Manchester City å kjøre på for å øke ledelsen.

Det gjorde de også da Fernandinho dro av en Arsenal-forsvarer og lirket inn 5-2 via stolpen, med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

Da publikum og TV-seere trodde de hadde sett alt, skviset begge lagene ut det siste helt på slutten. Først headet Per Mertesacker inn reduseringen til 5-3 før Yaya Toure satte inn 6-3 på straffe.

Lørdagens City-seier gjør at Manuel Pellegrinis menn er helt oppe i ryggen på Arsenal på toppen av Premier League-tabellen. Tre poeng skiller nå lagene.

Liverpool kan passere Manchester City, med seier mot Tottenham søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.