RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LITE SPILLETID: Kristofer Hæstad, André Muri og Lars Hirschfeld sliter med spilletiden. Ekspert tror spillerne likevel blir værende i klubben.
LITE SPILLETID: Kristofer Hæstad, André Muri og Lars Hirschfeld sliter med spilletiden. Ekspert tror spillerne likevel blir værende i klubben.

- Dumme i hodet hvis de forlater VIF nå

Sist oppdatert:
Tjener mest - spiller minst.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vålerenga har som kjent havnet i alvorlig økonomisk trøbbel.

Noe av grunnen til det, er at flere spillere har fått svært gode lønninger under tidligere kontraktsinngåelser.

I 2011 og 2012 signerte spillere som Kristofer Hæstad (30), André Muri (33) og Lars Hirschfeld (35) nye og godt betalte kontrakter med osloklubben. 

Trioen har alle kontrakter som strekker seg ut 2015-sesongen, og skal ifølge tall fra skattelistene koste klubben totalt opp mot seks millioner kroner i lønnsutgifter årlig.

Fellesnevneren: Alle håver inn god lønn, men spiller minimalt med førstelagsfotball. Totalt har trioen spilt 284 minutter. Det vil si at hvert spilleminutt har kostet VIF 21.126 kroner, for å sette det på spissen.

- Dumme i hodet?
Doffen og Hirschfeld har ikke spilt tippeligafotball i år, og André Muri har vært satt ut av spill siden han pådro seg en hodeskade i starten av 2014-sesongen.

Nettavisens fotballekspert Joacim Jonsson tror spillerne selv er lite lystne på et klubbskifte, til tross for lite spilletid.

Og det har han stor forståelse for.

- Jeg forventer at de blir værende og sitter på lønnen de har nå. Det er ikke deres feil at de har gode kontrakter og lønninger, det er klubbens feil. Ingen av dem kommer til å få i nærheten av så gode kontrakter andre steder, og hvorfor skal de gi bort pengene? Da er de dumme i hodet, spør du meg. Selvfølgelig skal de tviholde på kontrakten de har nå, det hadde jeg gjort selv også, sier Jonsson til Nettavisen.

Han mener klubben kan takke seg selv som har gitt flere av spillerne høye lønninger.

- Jeg hadde ikke tenkt et sekund på å forlate Vålerenga med en slik kontrakt. Hvem er det som takker dem for det? Ingen. Den formen for snillisme finnes ikke i dagens verden. Det her er ene og alene Vålerengas problem, sier Jonsson.

VIL BLI: Kristofer Hæstad.

Til Nettavisen signaliserer Doffen at han ikke ønsker å forlate Vålerenga.

- Jeg trives kjempegodt i klubben og er inne i min syvende sesong. Jeg ønsker å fullføre tiden min her, sier han.

Klanen: - Klandrer ingen
Erling Rostvåg er talsmann for Vålerenga-supporterne Klanen. Han forteller at supporterne har forståelse for at spillere med høy lønn ønsker å fullføre avtalene de har inngått.

- I utgangspunktet klandrer vi ingen for å ha inngått en god avtale. Det er vel mer idiotisk styring for noen år tilbake som er grunnlaget for at de avtalene i det hele tatt finnes, sier Rostvåg til Nettavisen.

Men talsmannen har et håp om at spillerne kan være samarbeidsvillige og hjelpe Vålerenga i en vanskelig situasjon.

- Man er nødt til å finne en løsning på det, for klubben har ikke råd til å betale så mye i lønninger, uavhengig om de spiller eller ikke. Derfor håper vi at de kan komme til en enighet, sier han.

Han innrømmer at dette har vært et tema blant supporterne den siste tiden.

- Det har vært en del diskusjon om dette innad i klansmiljøene, men det er blitt kontant avvist at man skal hetse, hate eller mislike spillerne basert på lønna. Vi snakker om spillere som har prestert bra for oss tidligere og har gitt mye til klubben. Det er ikke noe sinne ute og går, det er det ikke. Men vi håper de kan snakke med klubben og finne en løsning begge parter kan leve med.

- Dere ber begge parter gi og ta litt?

- Det beste i hele verden er at det kommer en annen klubb inn og betaler masse penger for dem. Men det er vel ikke så realistisk, sier han og ler.

- Ikke levbart
Kjetil Rekdal har ved flere anledninger gitt uttrykk for at det tok ham kun et par dager før han så at Vålerenga måtte skifte kurs for å overleve.

- Sannheten er at måten klubben ble drevet på tidligere ikke var levbar. Nå er det vi som sitter her i dag som får alle pekefingrene. Vi mangler ikke 15 millioner på grunn av det som har skjedd det siste året, har Rekdal uttalt.

Daglig leder Stig Ove Sandnes har vært klar på at klubben holder fokus på å forbedre inntektssiden, framfor å kutte kostnadene i form av lønn ytterligere.

- Vi er ikke der at vi tenker ytterligere lønnskutt utover det vi hadde i vinter. Vi har sagt hele tiden at vi jobber intenst med inntektsdelen, samtidig ser vi selvfølgelig kontinuerlig på hva vi kan gjøre med kostnadsbiten også, sa Sandnes til Nettavisen nylig.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere