*Nettavisen* Sport.

- Dumt å si at alt er fint, for det er det ikke

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Ståle Solbakken innrømmer at han er bekymret.

13.08.12 20:33

Det er kun fem dager igjen til Ståle Solbakken får sin virkelige ilddåp som Wolverhampton-manager, når bortekampen mot Leeds venter i serieåpningen.

Nå innrømmer Solbakken at han er bekymret.

- Vi må være ærlige og si at alt er litt usikkert nå. Det er dumt å si at alt er fint, for det er det ikke, sier nordmannen ifølge Shropshire Star.

Spekulasjoner
Det som gjør Solbakken bekymret, er de evige spekulasjonene om hvilke spillere som blir værende i klubben og hvilke spillere som blir solgt. Overgangsvinduet har ennå tre uker igjen, og det foregår en kamp om å stable en slagkraftig tropp på beina.

Michael Kightly er allerede solgt, og bud er avslått på stjernespillere som Steven Fletcher, Matt Jarvis, Dorus De Vries og Ronald Zubar. Fletcher, Jarvis og Christophe Berra har alle levert inn en såkalt transfersøknad.

Solbakken mener problemene ligger i topplokket.

- Det er noe som henger igjen etter tre år i Premier League. Det er mentalt tøft å gå tilbake til å spille Championship-fotball. Vi må være ærlige og kjempe oss gjennom dette, sier nordmannen.

- Min jobb er å overbevise alle om at vi kan bygge en stall som er klare til å kjempe i den kanskje tøffeste utgaven av Championship noen gang, fortsetter han.

Taktisk spill
Men det er langt fra sikkert at de spillerne som ønsker å dra, får lov til å dra.

- Hvis jeg bytte noen spillere, da gjør jeg det. Hvis jeg ikke må gjøre det, gjør jeg det ikke, sier han.

Solbakken er nøye med å påpeke at Wolverhampton er nødt til å være smarte på overgangsmarkedet. Nå venter de på forbedrede bud på Jarvis og Fletcher.

- Vi gir ikke bort spillere for moro skyld. Vi må være sikre på at vi ikke havner i bakleksa de neste tre ukene. Det er også et taktisk anliggende. Kjøper vi spillere før vi selger, eller selger vi før vi kjøper? Det er kanskje der gamblingen ligger, sier Solbakken.

PS: I helgen fikk Solbakken sin debut som Wolves-sjef i en obligatorisk kamp. Det endte med seier på straffesparkkonkurranse i ligacupen. Les mer om debuten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.