*Nettavisen* Sport.

- Dumt og respektløst av Mourinho

Chelsea-manager José Mourinho og Arsenal-manager Arsene Wenger har havnet i munnhuggeri. Foto: Pa Wire (Pa Photos / NTB scanpix)

- Pinlig for Chelsea, kontrer Arsenal-manager Arsène Wenger etter José Mourinhos angrep.

Mourinho har den siste tiden kommet med syrlige utspill om flere av sine argeste gullrivaler. Før helgen var det Wenger som fikk unngjelde.

– Jeg vil ikke snakke om de dumme og respektløse uttalelsene. Jeg har aldri snakket om ham (Mourinho) under mine pressekonferanser. Én ting er sikkert, og det er at det er mer pinlig for Chelsea enn for meg, sa Wenger etter søndagens 2-1-seier over Liverpool i FA-cupen.

Arsenal-manageren hevdet fredag at mange av topplagene snakker seg selv ned i frykt for å mislykkes i gullkampen. Tidligere i måneden beskrev Mourinho sitt Chelsea-lag som et «føll» i toppstriden med «veddeløpshestene» Arsenal og Manchester City.

Da Mourinho ble konfrontert med Wengers utspill, klarte ikke portugiseren å la være å nevne at Arsenal har gått troféløs siden FA-cuptriumfen i 2005.

- Arsène Wenger er en spesialist i å mislykkes. Det er ikke jeg, så han har rett i at jeg er redd for å feile siden jeg ikke har gjort det ofte.

- Jeg har stor respekt for ham, og han er en utmerket manager. Men åtte år uten å vinne et trofé, det er å feile. Hvis jeg hadde gjort det med Chelsea, ville jeg dratt og aldri kommet tilbake, sa Mourinho.

Støtter Wenger

Flere har reagert på Mourinhos siste krumspring. Liverpool-legenden Robbie Fowler er blant dem som tar Wenger i forsvar.

- Jeg synes det er respektløse uttalelser, sier Fowler til BBC.

Tidligere Arsenal-keeper Bob Wilson stemplet søndag Mourinho som en «kjedelig mobber» med en trang til å gå til verbale angrep på rivaliserende managere.

- I beste fall var det respektløst, men i verste fall er det avskyelig å være så avvisende overfor en så hyggelig fyr som Arsène, sa Wilson.

- Mourinho er svært talentfull og en fantastisk manager, men jeg synes han er kjedelig for tiden, la 72-årige Wilson til.

Kunne smile

Mourinho og Wenger hadde flere feider under portugiserens første periode i Chelsea. Portugiseren kalte Wenger blant annet for «en kikker» fordi han ofte uttalte seg om hva Chelsea foretok seg.

I likhet med Wenger har også Manchester City-manager Manuel Pellegrini opplevd stikk fra Mourinho de siste ukene. Men i helgen var det Pellegrini og Wenger som kunne smile bredt.

City slo fortjent Chelsea og Mourinho ut av FA-cupen med lørdagens 2-0-seier på eget gress. Også Wengers Arsenal er klar for kvartfinalen etter å ha danket ut Liverpool.

Chelsea leder Premier League ett poeng foran Arsenal, mens City følger ytterligere to poeng bak på tredjeplass. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.