*Nettavisen* Sport.

- Dyktige personer er blitt gisler i egen klubb

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Jan Åge Fjørtoft Frykter for LSKs fremtid.

30.09.11 11:40

Tidligere LSK-manager Jan Åge Fjørtoft er bekymret for Åråsen-klubbens framtid. Fra å være en klubb mange mente noe om, mener «Fjøra» nå at ingen utenfor Romerike bryr seg om LSK, skriver Romerikes Blad.

- Helt fra LSK markerte seg på det norske fotballkartet med de hvite dressene, Honda-ene og Tom Lund på 70-tallet, har klubben alltid hatt en posisjon i norsk fotball. Nå opplever jeg ikke at klubben har noen posisjon utenfor kjerneområdet rundt Åråsen. Det er ingen i Fotball-Norge som bryr seg om LSK, mener Jan Åge Fjørtoft.

Det gjør den tidligere spilleren og manageren bekymret for LSKs eksistens som toppklubb.

- Folk er ikke lenger triste når det gjelder LSK, de er likegyldige. Det er trist. Likegyldighet er LSKs største trussel, og jeg er bekymret for klubbens framtid som toppklubb, sier Fjørtoft til Romerikes Blad.

- All makt til en mann
44-åringen mener at det er et problem for LSK at de har valgt å organisere seg slik at hovedtreneren har alt sportslig ansvar.

Den styringsmodellen var Fjørtoft uenig i allerede da den ble innført etter 2008-sesongen. Det var også den viktigste grunnen til at han forlot Åråsen som LSK-manager.

- Jeg både var og er uenig i den modellen klubben har valgt ved å gi all makt til en person. Fra utsiden ser jeg at dyktige personer i LSK er blitt gisler i egen klubb. Det er mange som sitter med kompetanse som ikke blir utnyttet slik klubben styres i dag. Uavhengig av hvem som får all makt. Tenk om den personen tar feil. Hvem skal da korrigere underveis? undrer Fjørtoft.

Fra utsiden mener han også at LSK framstår som kjedelig.

- Først ble det snakket om dårlig økonomi, så var det spillersalg. Nå er det mange unge spillere som er tema. Det er ikke LSK å snakke på den måten, og det selger verken billetter eller sponsoravtaler, fastslår han.

Les mer om Lillestrøm i Romerikes Blads magasin.

- Fotball er rock ’n’ roll
«Fjøra»har hatt Åråsen-klubben i sitt hjerte siden han vokste opp i Gursken på 70-tallet. Det vil han fortsatt ha, men han savner mer trykk rundt klubben.

- Fotball er rock ’n’ roll og ikke gravalvor. Om noen fortsatt skal ønske å betale regningen for at LSK skal være toppklubb, må alle på Åråsen prate forventningene opp, ikke ned, sier Fjørtoft.

I hans øyne har LSK en stor jobb å gjøre for å fortsatt være attraktive på sponsormarkedet.

- Jeg har all mulig respekt for de utfordringene Robert Lauritsen og Per Mathisen har.

«Peptalk» for fansen
I kveld holder Viasat-programlederen «peptalk» for Kanari-Fansen på supporterpuben Martins før kampen mot Rosenborg.

- Jeg har alltid hatt et godt forhold til Kanari-Fansen, og da de spurte om jeg ville stille på Martins sa jeg ja. Det klubben nå trenger entusiasme, og hvis jeg kan bidra, så gjør jeg gjerne det.

Den tidligere landslagsspilleren mener at LSK er ledende i Norge når det gjelder anlegg og supportere.

- Det som gjorde meg mest stolt i min tid som LSK-manager, var den innsatsen Kanari-Fansen gjorde rundt den avgjørende kampen for å unngå nedrykk mot Rosenborg i 2008. Mange andre steder resignerer folk i en slik situasjon. På Åråsen fylte vi hvert sete på grunn av engasjementet som ble skapt. Det var grunnen til at vi klarte oss, og det var sterkt å se hvor mye det betydde for folk å ha LSK i øverste divisjon.

Han håper noe liknende kan skje i kveld.

- Mitt håp i kveld er at LSK vinner 2-0, og at Henning Berg etter kampen i kveld står og ler av det jeg har sagt – og sier at jeg tar feil. Det hadde vært helt topp.

Følg LSK-Rosenborg her fra 19.00!

Denne saken er hentet fra Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag