*Nettavisen* Sport.

- Egne regler for Terry

Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Anton Ferdinand mener John Terry får særbehandling.

15.07.12 14:52

John Terry ble fredag frikjent i retten for de påståtte rasismeanklagene.

Chelsea-kapteinen var anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Queens Park Rangers' Anton Ferdinand på Loftus Road 23. oktober i fjor.

Ferdinand, som for øyeblikket er med klubben på et oppkjøringsopphold i Asia, har så langt ikke uttalt seg om utfallet av rettssaken.

Urolig for barna
Nå åpner imidlertid Rio Ferdinands lillebror munnen, og kritiserer rettens beslutning.

- Det er tydeligvis én regel for oss og en annen for John Terry, sier Ferdinand til The People ifølge The Mirror.

Anton Ferdinand skal være skuffet ettersom han mente at Terry-saken var en ypperlig anledning til å sette et standpunkt i rasismesaken.

En nær kilde til Ferdinand sier følgende.

- Han håpet at denne saken ville bli et landemerke og dermed vise hele landet at rasisme ikke er akseptabelt, sier kilden.

Ferdinand skal ifølge samme kilde være spesielt opprørt og urolig over at dette kan få engelske barn til å tro at det er tillatt å bruke slike bemerkninger mot andre.

- Anton har jobbet mye med barn og han brenner virkelig for dem, sier Ferdinands ukjente venn.

- Jeg visste det
Da dommer i rettssaken, Howard Riddle, avsa dommen fredag satt Anton Ferdinand på flyet til Hong Kong.

Underveis hadde mobiltelefonen blitt fyllt opp av sms'er som ventet på å bli lest, og da flyet landet leste Ferdinand opp dommen for lagkameratene sine.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg visste det, sa han skuffet til lagkameratene.

Heller ikke Terry er fornøyd
Til tross for at John Terry ble frifunnet for å ha kommet med rasistiske bemerkninger, er Chelsea-kapteinen lite fornøyd med at det i det hele tatt ble en rettssak ut av det.

En venn av sier at Terry beskylder Rio Ferdinand og teamet hans for å ha oppmuntret Anton til å ta saken til retten, og at alt er en svertekampanje for å overbevise offentligheten om at han er en rasist.

- John hadde egentlig planlagt å ta noen drinker for å feire, men han var ikke i humør. Selvfølgelig er han lettet over å ha blitt frifunnet, men det betyr ikke nødvendigvis at han er glad, sier Terrys venn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag