- Ekstra deilig å vinne

For Lyn smakte seieren over Tromsø litt ekstra godt: De banket serielederen og svarte kritikerne som har ment at klubben sliter med intern uro, på èn og samme kveld.

24.05.04 07:08

LYN – TROMSØ 2-1: Det var julaften og bursdag på samme dag for Lyns spillere, og ikke minst for Lyn som klubb søndag kveld.

Les kampfakta, spillerbørs og referat fra Lyn Tromsø her

Svarte kritikerne
Det å kapre alle poengene mot vårens uovertrufne lag i Tippeligaen, er verdt en aldri så liten fest i seg selv. Men det er liten tvil om at det betydde litt ekstra å vinne i dag, etter at klubben har vært i hardt vær de siste dagene på grunn av det påståtte bråket rundt kapteinsbyttet i klubben.

Onde tunger skal ha hatt det til at Tommy Berntsen sa fra seg kapteinsbindet til Øyvind Leonhardsen på grunn av misnøye med klubbens trenerduo. Dette avviste samtlige i Lyn søndag, og lagets nye kaptein mener dagens trepoenger på den best mulige måten viste at det meste bare er velstand i Oslo-klubben.

- Det at vi vinner i dag, viser at påstanden om at det strides internt i Lyn bare er oppspinn. Jeg er stolt over det vi presterte i dag, og jeg synes vi vant fortjent, sier Øyvind Leonhardsen til TV 2 Nettavisen.

- Dårlig start
Hjemmelaget fikk seg en real trøkk i ansiktet allerede i åpningsminuttet av kampen, da unge Lars Kristian Eriksen tabbet seg ut og forærte ballen på sølvfat til Morten Gamst Pedersen, som bare hadde å lobbe kula over Al Habsi i Lyn-målet.

Eriksen nølte og stolte på at Al Habsi kom han til unnsetning på et overlegg fra høyre, men det skulle og burde ikke unggutten gjort.

- Jeg tar selvfølgelig målet på min kappe. Jeg håper på at keeperen kommer ut og plukker ballen, men han ropte aldri og jeg burde klarert langt tidligere, sier Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Unge gode spillere
Før trener Espen Olafsen kommer det unge Lyn-talentet til unnsetning.

- Lars viste stor mental styrke da han greide å hente seg inn igjen etter målet. Jeg er veldig fornøyd med den jobben han og de andre ungguttene gjorde i dag, sier Olafsen.

I fraværet av spillere som Jan Derek Sørensen, Jo Tessem, Thomasz Sokolowski og Steven Lùstu, stilte Lyn med hele fem spillere under 20 år fra start mot Tromsø, og trener Olafsen kan ikke få skamrost den yngre garden nok.

- De viser et pågangsmot og en vilje som er helt fenomenal, sier Olafsen.

Kaptein Leonhardsen ærer også de som æres bør.

- De unge spillerne gjorde jobben i dag. De viser at de tør å prestere på dette nivået, og de imponerte virkelig, sier den ferske Lyn-kapteinen til TV 2 Nettavisen.

Markstedts fjerde
Leonhardsen var selv nest sist på ballen ved utligningen, da han flikket ballen videre til en umarkert Peter Markstedt, som banket ballen i nettaket fra kort hold.

Dette var svenskens fjerde scoring til nå i Tippeligaen, og han har nå for alvor begynt å vise hva han er god for.

- Jeg er fornøyd med fire mål til nå, men håper på mange flere. Jeg føler vi begynner å finne hverandre i det systemet vi spiller nå, og jeg visste det ville ta litt tid før det løsnet for oss, sier Markstedt til TV 2 Nettavisen.

Innbytter Ole Bjørn Sundgot ble matchvinner på Ullevaal, da han dukket opp på en stuss fra Markstedt, og lobbet over en utrusende Knut Borch i Tromsø-målet.

- Jeg så at keeperen kom løpende mot meg, og bestemte meg bare for å sette ballen over han, sier matchvinneren om den saken, før han legger til; - Det handler om å ta sjansen når du får den.

Årst-miss
Det samme kunne ikke Ole Martin Årst si, etter at han to minutter før vinnermålet satte en straffe rett i klypene på Lyns keeper.

- Nei, nå får noen andre slippe til fra straffemerket, sier Årst til TV 2 Nettavisen, etter å ha sviktet fra ellevemeteren for andre gang i år.

- Jeg var sikker på at jeg skulle score, men sånn er fotballen. Det var en skjebnesvanger miss – ingen tvil om det, sier Tromsø-spissen.

«Gamsten» tung i beina
Serielederen har nå tapt to av de tre siste kampene, og laget viser tegn på at det store overskuddet som preget laget tidligere i sesongen er på nedadstigende kurve.

- Vi er litt tung i beina akkurat nå, og dette var dårligste kamp til nå, sier assistenttrener Otto Ulseth etter tapet.

Hovedtrener Per Mathias Høgmo nekter imidlertid for at dette er starten på nedturen for nordlendingene.

- Vi tapte mot Glimt, men reiste oss mesterlig mot Molde. Sånn er dette gamet. Denne kampen kunne tippet begge veier, og vi brenner tross alt en straffe. Når det er sagt så er det klart at mai måned er en tøff måned for spillerne, og det er ikke rart hvis gutta er litt slitne nå, sier geniforklarte Høgmo til TV 2 Nettavisen.

At Tromsø-spillerne merker kjøret, bekreftes av målscorer og proffaktuelle Morten Gamst Pedersen:

- Alle får seg en nedtur i denne serien. Det har vært tungt i det siste, med et tett kampprogram og mange harde kamper, sier lysluggen som skal være aktuell for Premier League-klubben Blackburn.

- Det tenker jeg ikke på, men jeg må innrømme at det har vært deilig med avisstreik den siste tiden. Det har roet spekulasjonene en del, sier Tippeligaens vårkomet til TV 2 Nettavisen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.