RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos

- Ekstremt vanskelig å flytte VM

Premier League-sjefen stiller seg svært skeptisk til å flytte Fotball-VM 2022 i Qatar fra sommeren til vinteren.

- Det vil være ekstremt vanskelig å flytte fotball VM fra sommeren til vinteren, nesten umulig fra vårt ståsted, sier Premier League-sjef Richard Scudamore til Sky Sports .

Det er frykten for de høye sommertemperaturene i Qatar, som har fått flere stemmer i fotballverden, blant annet FIFA-president Sepp Blatter, til å snakke om å flytte Fotball-VM 2022 fra sommeren til vinteren. Temperaturen kan komme opp mot 50 grader om sommeren i Qatar.

Kan få konsekvenser
En flytting av VM fra sommeren til vinteren, er noe som kan få store konsekvenser for avviklingen av de internasjonale ligaene i verden.

- FIFA kan ikke bare bestemme dette. Den internasjonale fotballkalenderen må evalueres grundig først. Hele fotballverden har interesse i dette spørsmålet. Om VM skal spilles på sommeren eller vinteren er en helt annen sak enn om hvor det skal spilles, mener Premier League-sjefen.

Stort problem i England
Spesielt i England der ligaen ikke har vinterpause, slik man blant annet har i Tyskland, er man skeptiske. Torsdag tok derfor Scudamore til orde og kom med sitt innspill til debatten om flytting av fotball-VM.

- Hvis man kommer fram til at det ikke er mulig å holde verdensmesterskapet i Qatar om sommeren, så er det til syvende og sist FIFAs avgjørelse å gi VM til Qatar. Da må de flytte VM til et annet land, slik at det kan bli arrangert som vanlig om sommeren hvis det er ikke mulig i Qatar, sier Scudamore.

Qatar ble valgt som arrangørland til manges overraskelse i konkurranse med Australia, Japan, Sør-Korea og USA.

Det lille landet i Midtøsten har kun 840 000 innbyggere, og de har satt av hele 19,3 milliarder kroner til å bygge nye anlegg, i tilegg til 4 milliarder kroner til øvrige kostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere