*Nettavisen* Sport.

- Elendig av Glen Johnson

Foto: (AFP/Scanpix)

- Han er som en hodepine som ikke forsvinner, skriver engelsk kommentator.

13.08.09 10:37

Rio Ferdinand og Gareth Barry gjorde feilene som ga Nederland 2-0-ledelse i onsdagens kamp mot England i Amsterdam. Til slutt ble det Jermain Defoe som reddet uavgjort for Fabio Capello. Tottenham-spissen scoret to ganger etter pause.

Dagen derpå er imidlertid The Times-kommentar Matt Dickinson bekymret. Ikke for Manchester Uniteds Ferdinand eller Manchester Citys Barry.

Men for høyrebacken.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Middelmådigheter kan også vinne VM...
Liverpools nye storkjøp, høyreback Glen Johnson, får virkelig gjennomgå av den anerkjente kommentatoren.

- Det har vært middelmådigheter i de fleste suksessrike landslag. Frankrike vant VM i 1998 med Stephane Guivarch som enslig spiss. Fire år senere spilte Kleberson da Brasil gikk til topps i Asia. Sånn sett kan man si at det har skjedd merkeligere ting enn om England vinner VM med Glen Johnson på laget, begynner Dickinson.

- At det har skjedd før gir imidlertid ingen stor trygghet. Akkurat som Glen Johnson ikke virket trygg mot Nederland, heller, fortsetter han.

Han lar tvilen komme til gode nå det gjelder Ferdinand og Barry noen få dager før sesongstart, men Dickinson nekter å gjøre det samme med Liverpool-spilleren.

- Gleder seg nok til Liverpool-treningene
- Problemet er at vi så nøyaktig det samme da Johnson møtte Kazakhstans Zhambyl Kukeyev. Han blir hele tiden overspilt på backplassen sin, og er som en hodepine som ikke forsvinner med mindre han forbedrer seg drastisk defensivt - eller blir vraket, skriver kommentatoren.

- Arjen Robben slet med mageproblemer onsdag, men skapte likevel problemer for Johnson igjen og igjen. Så kom Ryan Babel inn for Robben, og jeg kan bare tenke meg hvor mye Babel ser frem til å spille angrep mot forsvar på Liverpool-treningene, og dermed få spille mot Johnson igjen. Like før slutt kastet Johnson seg inn i en takling på kanten av 16-meteren, og ga bort et frispark. Det var en type takling som gjerne sender lag ut av mesterskap, og som fort kunne sørget for tap mot Nederland, fortsetter han.

Problemer er alternativene på høyreback. Dickinson mener løsningen ligger hos Manchester United, men der er det også et stort problem. Både Wes Brown, Gary Neville og Owen Hargreaves har slitt med store skadeproblemer det siste året.

The Sun skriver følgende om Johnsons innsats: «Han var delaktig i det dårlige forsvarsspillet som fikk England til å stinke. Han så akkurat like skremt ut som de andre utpå der, tok ikke noe ansvar og maktet aldri å holde lenge nok på ballen til å gjøre noe fornuftig med den»

Så får sesongen vise om Johnson viser seg verdt de snaut 200 millioner kronene Liverpool betalte for ham.

Les hele kommentaren her.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag