RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas (Scanpix)

- Eliteserien er dårligere enn noensinne

Sist oppdatert:
Derfor er lag som Island og Hviterussland i EM, mens Norge må se på.

Lørdag starter U21-EM i fotball i Danmark, og det er ikke akkurat fotballstormakter som får æren av å åpne turneringen når Island og Hviterussland møtes på Aarhus stadion.

I tillegg til de to ovennevnte er Danmark, Sveits, England, Ukraina, Spania og Tsjekkia med i det som egentlig kan kalles et utstillingsvindu for europeiske talenter.

Norge?

Norge endte nest sist i sin innledende kvalifiseringsgruppe, med bare to seiere på åtte kamper mot Kroatia, Slovakia, Serbia og Kypros.

- Ikke gode nok spillere
Det på tross av at man stadig kan lese om unge talenter som er i ferd med å vokse fram i den norske eliteserien.

Talentspeideren Stig Torbjørnsen mener det ikke er slik.

- Vi har rett og slett ikke gode nok spillere til å ta oss til sluttspillet. Vi har unggutter som spiller fast i eliteserien, og vi tror automatisk at da har vi et godt lag - men faktum er at eliteserien er dårligere enn noensinne, sier Torbjørnsen til VG Nett.

Trekker fram Henriksen
De unge, norske spillerne går glipp av et stort utstillingsvindu ved ikke å kvalifisere seg til sluttspillet i Danmark. 85 store klubber har nemlig speidere på plass hos nabofolket, med Manchester United og Liverpool som to eksempler.

Torbjørnsen tror imidlertid ikke at de norske spillerne ville nydt stor oppmerksomhet uansett. Han kan bare komme på én spiller som kan være aktuell for spill i Europa akkurat nå.

- Den eneste jeg kan tenke meg som holder nivå, er Markus Henriksen. Han kunne antakelig spilt for mange av de klubbene som er representert med speidere under EM, sier han.

Sluttspillet varer i to uker, og finalistene møtes på Aarhus stadion 25. juni.

De regjerende mesterne fra Tyskland klarte ikke å kvalifisere seg til sluttspillet. Det klarte heller ikke Italia, som er det mest suksessrike laget i turneringens historie med sine fem seiere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere