RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

- Eliteseriespillerne for dårlig trent

Sist oppdatert:
Norske elitespillere i fotball er for dårlig trent. Det mener Sigmund Bjarte Aasen, leder ved Olympiatoppens utholdenhetslaboratorium. Løpsmaskinen Øyvind Leonhardsen er et hederlig unntak.

Olympiatoppen tester utøvernes utholdenhet ved hjelp av den såkalte O2-testen, som måler maksimalt oksygenopptak under en 4 til 6 minutters økt på tredemølle. Gjennomsnitt O2-opptak for eliteseriespillere er 63.

Dette er langt bak resultatene for utøvere i andre grener.

Må trene mer
- Grunnen til at norske eliteseriespillere ikke har bedre resultater, er den dårlige treningskulturen. Fotballspillere må ta mer tak i dette. Fotball er en utholdenhetsidrett hvor man skal løpe i to ganger 45 minutter, sier Sigmund Bjarte Aasen til VG.

- I forhold til hvor mange timer de legger ned i trening, og sammenlignet med utøvere i andre idretter som tjener en børkdel, burde fotballspillere trent mer for å komme i bedre form, mener han.

Kritisk
Ikke alle er enige i at kondisjonen hos toppspillerne er for dårlig.

- Aasen blander kortene. Utholdenhet er bare en en liten del av fotballen. Han må skjerpe seg, dette er bare svada, sier Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen.

- Vi kan vår treningslære, legger han til.

PS! Sist mandag satte Øyvind Leonhardsen «norsk kondisrekord» under oksygenopptaks-test på Olympiatoppen. Den Lyn-aktuelle løpsmaskinen registerte verdien 80,9, skriver VG. Leo hadde også den gamle rekorden - på 76,8, satt i 1998.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere